VAHVUUTTA: Teräksestä tehty kulmasuojalista vahvistaa seinän ulkonurkan ja pitää sen terävänä.

VAHVUUTTA: Teräksestä tehty kulmasuojalista vahvistaa seinän ulkonurkan ja pitää sen terävänä.

ERILAISIA NURKKAVAHVIKKEITA
Hjørneprofil stål TERÄKSINEN KULMASUOJALISTA Suorakulmainen teräslista on lujin mahdollinen kulmasuoja 90 asteen ulkonurkkaan. Profiilissa on pieni korotus, jota käytetään apuna tasoittamisessa.
HjørnetapeJOUSTAVA KULMASUOJANAUHA Ei-suorakulmaisiin nurkkiin voi käyttää muovivahvisteista kulmasuojanauhaa. Se sopii sekä sisä- että ulkonurkkiin ja kaareville pinnoille.
HjørneprofilLIIMATTAVA KULMASUOJALISTA Joissakin kulmasuojalistoissa on vedellä kostutettava liimapohja. Liimalistoja on helppo käyttää. Kostuta, odota ja paina paikalleen!

Kestävä kulmasuojalista

Kuvassa näkyy poikkileikkauskuva molemmilta puolilta kahteen kertaan levytetystä teräsrankaisesta kipsilevyseinästä. Sekä ulko- että sisänurkka ovat teräviä ja suorakulmaisia. Ulkonurkka pitää vahvistaa kestävällä kulmasuojalistalla, sillä muuten se kolhiintuu nopeasti.

NIKSI: HELPPO TASOITUS

Kulmasuojalistat on tarkoitettu ensisijaisesti ulkonurkkien vahvistamiseen, mutta niistä on apua myös siinä tapauksessa, että seinät halutaan myöhemmin ylitasoittaa. Listoissa on pieni kaulus, jota pitkin on helppo vetää lastaa tai linjalautaa. Kaulus varmistaa, että nurkasta tulee terävä.

Kulmasuojalistoista on hyötyä myös kevytbetoniseinien rakentamisessa, sillä harkkojen nurkat murtuvat helposti. Myös kuitukipsilevyt kannattaa vahvistaa kulmasuojalistoilla erityisen herkissä paikoissa.

ULKONURKKA (KAKSI LEVYKERROSTA)
Udvendigt gipshjørne i 2 lag 1.Asenna kipsilevyt vuorotellen nurkan molemmille puolille. Leikkaa levyt siten, että niidet päädyt yltävät viereisen seinän levyn pinnan tasolle.
Udvendigt gipshjørne i 2 lag2. Piirrä ruuvauslinjat levyihin ja kiinnitä alemmat levyt runkotolppien keskelle. Ruuvaa myös toinen levykerros tolppien keskelle. Käytä toisen levyn ruuvaamiseen 13 milliä pitempiä ruuveja.
Udvendigt gipshjørne i 2 lag3. Höylää nurkka suoraksi ensimmäisen levykerroksen jälkeen kipsihöylällä. Levyn reuna ei saa työntyä ulos seinälinjasta. Muuten toisen kerroksen levy ei mahdu paikalleen.
Udvendigt gipshjørne i 2 lag4. Ruuvaa toisen kerroksen levyt tiheästi 20 sentin välein ylhäältä alas. Upota ruuveja hieman, jotta kulmasuojalista mahtuu paikalleen.
Udvendigt gipshjørne i 2 lag5. Kulmasuojalistan voi lyödä kiinni vasaralla. Ammattilaiset käyttävät nurkkapihtejä. Kulmasuojan pitää yltää kokonaisena lattiasta kattoon. Kiinnitä kulmasuoja noin 20 sentin välein.
Udvendigt gipshjørne i 2 lag6.Kulmasuojan voi kiinnittää myös ruuvaamalla. Varmista, että ruuvit uppoavat tarpeeksi syvälle, jotta ne peittyvät tasoitteen alle.
TYÖKALUT: KIPSILEVYNURKKIEN VAHVISTAMINEN
Hjørnetang Kulmasuojalistat on helppo asentaa nurkkapihdeillä. Kun kulmasuojaa lyödään vasaralla, peltiin tulee pieni lommo ja sisäpuolen väkäset tarttuvat alla olevaan kipsilevyyn. Kulmasuoja pysyy kiinni pelkkien väkästen avulla siihen asti, että teräslista peitetään tasoitteella.
GipsskruemaskineBitholder til gipsNurkkapihtien lisäksi kulmasuojien asentamiseen voi käyttää ruuvinväännintä ja erikoiskärjenpidintä. Molemmat varmistavat, että kipsiruuvit uppoavat juuri oikeaan syvyyteen.