Näin hiot vaikeat paikat

Puun hiominen on helppoa ja nopeaa oikeilla apuvälineillä ja hyvällä hiomapaperilla. Jäljestä tulee ensiluokkaista ja usein parempaa kuin hiomakoneilla.

Jos käsin hiominen on sinunkin mielestäsi kovaa työtä, kerromme viisi hyvää vinkkiä, joilla työ sujuu paremmin. Näillä apuvälineillä voi hioa vaikeistakin paikoista ilman hiomakoneiden aiheuttamaa pölyä ja melua.

1. Vedä hiomapaperia edestakaisin

Hiomapaperia voi vetää edestakaisin pyöreiden esineiden ympärillä samaan tapaan kuin pyyhkeellä kuivataan selkää. Se on helppoa ja nopeaa, jälki on tasaista ja pyöreät muodot pysyvät pyöreinä. Jos hiot syiden vastaisesti, muista viimeistellä jälki hiomalla syiden mukaisesti.

2. Näin hiomapaperi yltää nurkkiin asti

Jos aiot hioa esimerkiksi laatikon pohjan, käytä apuna kapulaa, joka on sahattu vinoon noin 30 asteen kulmaan. Taita hiomapaperi kapulan vinon reunan ympärille. Yllät kapulan avulla nurkkiin asti saamatta rystysiäsi verille.

3. Hio kiinnitetyllä hiomapaperilla

Jos hiot pieniä puita, kannattaa liikuttaa mieluummin esineitä eikä paperia. Paperi pysyy paikallaan, jos taivutat sen laudan ympärille ja puristat laudan kiinni puristimilla.

4. Hiomapaperi reikien sisään

Poratut reiät ovat harvoin erityisen sileitä, joten varaa aikaa niiden hiomiseen. Rautakaupoissa myydään lieriönmuotoisia hooneja, jotka kiinnitetään porakoneeseen. Voit myös taivuttaa hiomamaperin reikään mahtuvan pyörölistan ympärille.

5. Vahvista hiomapaperi teipillä

Oletko mennyt halpaan ja ostanut rullan halpaa hiomapaperia, joka murenee ja halkeilee hiaisun jälkeen? Älä hävitä rullaa, vaan vahvista paperin tausta teipillä.

RAKENNUSOHJE: Helppo teline rullalle

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Puutyöt