Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jäykkä yksiotehana notkeaksi hanarasvalla

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jäykkä yksiotehana notkeaksi hanarasvan avulla

Ongelma

Kylpyhuoneemme vanha yksiotehana on vielä tiivis, mutta vivusta on tullut jäykkä. Voiko hanan korjata, auttaisiko kalkinpoisto vai pitääkö se vaihtaa uuteen?

Ratkaisu

Yksiotehanojen sulkumekanismissa on reikä ja liikkuva pallo messinkisten osien välissä. Pienet jousilla varustetut tiivisteet painavat palloa. Pallon toiminta heikkenee, kun osiin kertyy käytön myötä kalkkia ja muita epäpuhtauksia. Tämä hanatyyppi on varsin kestävä ja voi säilyttää tiiviytensä hyvin pitkään.

Kun hanan vipu alkaa tuntua jäykältä, ratkaisuksi riittää usein hanan purkaminen osiin ja pallon voiteleminen. Voiteluun käytetään silikonipohjaista hanarasvaa. Sen sulamispiste on korkeampi kuin lämpimän veden lämpötila, joten se ei huuhtoudu hanasta. Rasvaa tarvitaan vain pieni määrä. Jos hanaan on saatavilla varaosia, kannattaa myös tiivisteet ja pienet sihdit vaihtaa, kun hana kerran on purettuna osiin. Useimpiin hanoihin saa valmiita varaosapakkauksia LVI-liikkeistä.

Lue myös: Vesihanan vaihtaminen

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin