VESIERISTYS

TÄRKEÄÄ: Kylpyhuoneen kaikki seinät ja lattiat pitää vesieristää.

Vaihtoehto: Kalvo

Markkinoilla on myös vesieristekalvoja, jotka liimataan seiniin ja lattioihin. Niillä on helppo tehdä nopeasti valmista jälkeä. Kaikki nurkat, saumat ja putkiläpiviennit pitää joka tapauksessa vahvistaa samalla tavalla kuin siveltävän vesieristeen kanssa.

LUE LISÄÄ: Mihin märkätilatasoitetta tarvitaan?

Lait ja säännöt

  • Ei kahta höyrynsulkua. Jos kylpyhuoneessa on yksi tai useampi höyrynsulkumuovilla tiivistetty ulkoseinä, siihen ei saa levittää vesieristettä. Kaksi päällekkäistä vesieristekerrosta lukitsee kosteuden seinän sisään.

  • Taloyhtiössä tarvitaan sertifikaatti. Saat vesieristää oman talosi kylpyhuoneet ja muut märkätilat, mutta asunto- osakeyhtiössä olevan märkätilan eristämiseen tarvitaan yleensä sertifikaatti. VTT pitää listaa valtuutetuista vesieristäjistä.

VINKKI: Reiän tiivistys

Märkätilaan porattavat reiät pitää tiivistää huolellisesti, jotta kosteus ei pääse vuotamaan rakenteisiin reikien läpi. Purista reikään märkätilasilikonia, ennen kuin työnnät tulpan sisään.

TÄRKEÄÄ: Osta sarja

Vesieristeen merkillä ei ole niin suurta merkitystä kuin sillä, että kaikki materiaalit sopivat yhteen. Vesieristeissä on eroja, eikä kaikkien valmistajien kaikkia materiaaleja ole tarkoitettu käytettäväksi samalla tavalla.