Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiilien muuraus

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Tiiliä muurattaessa on tärkeää käyttää sopivan verran laastia. Laastin pitää myös levittyä tasaisesti koko tiilelle.

Ennen kuin tiili laitetaan paikalleen, laastia levitetään koko alla olevan tiilen alalle. Tiiltä pidetään noin 25 asteen kulmassa alla olevaan tiilikerrokseen nähden, ja se asetetaan noin 5–7 cm päähän reunasta.

Sitten tiili työnnetään kohti viereistä tiiltä ja painetaan alas langan suuntaisesti. Näin laasti täyttää tiilten välisen pystysauman ja levittäytyy tasaisesti muurattavan tiilen alle.

Kun tiili on paikallaan, tiilten välistä pursuava ylimääräinen laasti poistetaan, ja reuna tasoitetaan muurauskauhalla. Lopputuloksen kannalta on tärkeää, että pystysaumat täyttyvät kunnolla. Se vaatii kuitenkin harjoitusta eikä onnistu aivan heti.

Siksi alussa voi käyttää toista menetelmää. Aluksi laitetaan hieman laastia tiilen päähän. Laasti levitetään ja tasoitetaan tavalliseen tapaan, mutta kivi painetaan alemmaksi laastiin, minkä jälkeen ylimääräinen laasti poistetaan ja reuna tasoitetaan.

Tällä menetelmällä pystysauman saattaa joutua täyttämään myöhemmin, jos siihen ei ole työntynyt tarpeeksi laastia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin