Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tiilen katkaiseminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Jos muurari tarvitsee nopeasti esimerkiksi ¾-tiilen, hän katkaisee tiilen muurarin vasaralla. Se näyttää helpolta, mutta kunnolliseen tulokseen tarvitaan paljon harjoitusta.

Muurari näyttää aluksi, miten tiilestä tehdään nopeasti ¾-kivi. Tiileen merkitään ¾-kiven pituus eli 20,25 cm. Samalla merkitään myös saumanleveys. Vasara asetetaan merkinnän kohdalle, ja sen varteen tehdään merkki kiven reunan kohdalle.

Käsisahalla sahataan pystysuoraan 20,25 cm:n kohdalla oleva merkin kohdalta ja sitten vinosti sivulta niin, että vasaran varteen tulee pieni lovi. Nyt tiili tarvitsee vain työntää loveen, ja vasaran päällä tehdään merkki tiileen.

¾-kiveä hakattaessa tiili asetetaan reiden päälle, niin, että sitä on helppo käsitellä. On tärkeää, että näkyviin tuleva sivu on täysin pystysuora, että muurista tulee hyvän näköinen.

Siksi tiiltä joutuu ehkä hieman tasoittamaan.½-kiven pituuden voi arvioida silmämääräisesti. Sen voi katkaista kahdella tavalla. Tiilen syrjää voi kopauttaa vasaran kapealla päällä. Toinen mahdollisuus on iskeä vasaran päällä keskelle tiiltä. Kova tarkka isku jakaa tiilen keskeltä kahtia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin