Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Läpivientien tekeminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Laatoittaessa joutuu usein tekemään läpivientejä johtoja varten. Tässä näytetään, miten se kannattaa tehdä.

Kun oikea kohta on löytynyt, siihen piirretään reikäporan avulla, mihin kohtaan 2 tuuman johto tulee. Ensiksi porataan aloitusreikä tavallisella betoniporanterällä.

Näin varmistetaan, ettei reiän keskipiste siirry paikaltaan. Betoniporalla porataan vain laatan pinnan läpi, niin että reikäporan keskitinkärki saa kunnon otteen.Sitten porataan varsinainen reikä.

Ennen poraamista reikäpora kastetaan vedessä, jotta se ei kuumene liikaa, ja samalla terä kuluu vähemmän. Samalla syntyy myös vähemmän pölyä.

Keskitinkärjen syvyyttä voi joutua säätämään, jos reikäpora ei pääse tarpeeksi syvälle laattaan. Kun reikäpora on päässyt pinnan läpi, ja siitä on jäänyt 3–4 millimetrin syvyinen jälki, keskitinkärki otetaan kokonaan irti ja porataan suoraan laatan läpi.

Reikä on nyt porattu, mutta jotta laatta tulisi johdon ympärille, se on leikattava kahtia alkaen laatan takareunasta.

Laatta on helppo leikata vesisirkkelillä. Leikkauspintojen pitäisi tulla reiän ulkoreunojen suuntaisesti. Nyt laatta on sovitettu ja valmis liimattavaksi kiinni johdon ympärille. Tätä menetelmää voi käyttää kaikenkokoisten johtojen läpivienteihin.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin