Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Laastin sekoittaminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Laastia sekoittaessa on usein vaikea löytää oikeaa koostumusta, joka on sekä notkeaa että miellyttävää käsitellä.

Aloita kaatamalla laastipaljuun noin litra vettä. Lisää siihen yksi osa sementtiä, eli tässä tapauksessa yksi litra. Sitten sementti pitää sekoittaa hyvin veteen. Laasti sekoitetaan suhteessa 1:12, eli seuraavaksi lisätään 12 osaa laastia.

Laasti sekoitetaan perusteellisesti sementtivesiliuokseen. Työ sujuu helpommin, kun käyttää sekoituslapiota. Lapion vartta käytetään vipuna asettamalla se paljun reunalle laastia vaivattaessa.

Lue lisää: Näin valitset oikean laastin

Näin selkä rasittuu vähemmän. Kaikkien muuraustyökalujen tavoin myös lapio on huuhdottava heti käytön jälkeen, ettei siihen tarttunut laasti kuivu ja kovetu.Valmiin laastin on oltava kevyttä ja notkeaa, jotta työskenteleminen sujuu mahdollisimman helposti.

Jos laasti on liian kuivaa, tiilet imevät nopeasti laastin sisältämän veden ja juuttuvat paikalleen sekunnin murto-osassa.

Sitten tiilten asentoa ei voi enää muuttaa. Muurarilla on käytössään kätevä niksi, jos laastista tulee liian märkää.

Otetaan kolme uutta tiiltä, ja pannaan ne laastipaljuun. Tiilten annetaan olla paljussa noin 10 minuuttia, jolloin ne imevät vettä laastista ja samalla kuivattavat sitä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin