Tee Itse -kurssi: Laatoitus

Kuka tahansa saa kiinni-tettyä laatan seinälle. Vaikeus piilee suorien laattarivien toteutta-misessa. Muurarimme näyttää, kuinka seinä- ja lattialaatoitus tehdään.

Valkoisia kaakeleita suorissa riveissä, värillisiä kaakeleita viistottain, upotettuja reunuksia, eri sävyjä ja materiaaleja seinään ja lattiaan. Kaikki tämä on ulottuvillasi, kun opit laatoittamaan oikein.

Paras tapa oppia laatoittamaan on aloittaa perusteista: opetella laittamaan laatat suoraan riviin. Laatoituksen perussäännöt ovat samat, asennettiinpa laattoja sitten lattiaan tai seinään.

Opit nämä asiat Tee Itsen laatoituskurssilla

Kurssi julkaistiin Tee Itse -lehdessä vuonna 2008. Kurssissa on viisi osaa ja 14 sivua:

  • Osa 1: Laatoita oikein Kuka tahansa saa kiinni-tettyä laatan seinälle. Vaikeus piilee suorien laattarivien toteutta-misessa. Muurarimme näyttää, kuinka seinä- ja lattialaatoitus tehdään.
  • Osa 2: Luotisuorat laattarivit Jo ensimmäinen laattarivi ratkaisee, tuleeko lattiasi tai seinäsi laattariveistä luotisuoria vai kesyttömästi aaltoilevia. Kun saat ensimmäisen rivin kuriin, muiden rivien asennus onnistuu lähes itsestään.
  • Osa 3: Kauniit saumat Saumoituksen onnistuminen vaikuttaa ratkaisevasti laatoituksen lopputulokseen. Kerromme, miten saumaat kauniisti.
  • Osa 4: Reunat ja siistit reiät Kerromme, mitkä työvälineet kannattaa ottaa käyttöön, kun haluat leikata laatat sopivan leveiksi tai tehdä niihin reikiä esimerkiksi putkien läpivientiä varten.
  • Osa 5: Kulmien laatoitus Haasteet kasvavat, kun laattoja ei laiteta vain riviin vaan myös kulmien ympärille. Sekin onneksi luonnistuu helposti muurarilta saamiemme neuvojen avulla.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …