Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tee Itse -kurssi: Laatoitus

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kuka tahansa saa kiinni-tettyä laatan seinälle. Vaikeus piilee suorien laattarivien toteutta-misessa. Muurarimme näyttää, kuinka seinä- ja lattialaatoitus tehdään.

fliser1

Valkoisia kaakeleita suorissa riveissä, värillisiä kaakeleita viistottain, upotettuja reunuksia, eri sävyjä ja materiaaleja seinään ja lattiaan. Kaikki tämä on ulottuvillasi, kun opit laatoittamaan oikein.

Paras tapa oppia laatoittamaan on aloittaa perusteista: opetella laittamaan laatat suoraan riviin. Laatoituksen perussäännöt ovat samat, asennettiinpa laattoja sitten lattiaan tai seinään.

Opit nämä asiat Tee Itsen laatoituskurssilla

Kurssi julkaistiin Tee Itse -lehdessä vuonna 2008. Kurssissa on viisi osaa ja 14 sivua:

  • Osa 1: Laatoita oikein Kuka tahansa saa kiinni-tettyä laatan seinälle. Vaikeus piilee suorien laattarivien toteutta-misessa. Muurarimme näyttää, kuinka seinä- ja lattialaatoitus tehdään.
  • Osa 2: Luotisuorat laattarivit Jo ensimmäinen laattarivi ratkaisee, tuleeko lattiasi tai seinäsi laattariveistä luotisuoria vai kesyttömästi aaltoilevia. Kun saat ensimmäisen rivin kuriin, muiden rivien asennus onnistuu lähes itsestään.
  • Osa 3: Kauniit saumat Saumoituksen onnistuminen vaikuttaa ratkaisevasti laatoituksen lopputulokseen. Kerromme, miten saumaat kauniisti.
  • Osa 4: Reunat ja siistit reiät Kerromme, mitkä työvälineet kannattaa ottaa käyttöön, kun haluat leikata laatat sopivan leveiksi tai tehdä niihin reikiä esimerkiksi putkien läpivientiä varten.
  • Osa 5: Kulmien laatoitus Haasteet kasvavat, kun laattoja ei laiteta vain riviin vaan myös kulmien ympärille. Sekin onneksi luonnistuu helposti muurarilta saamiemme neuvojen avulla.

Lehtiversio

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin