Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tapettia kulmiin

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kun asennat tasoitetapetin seinään, kulmat ovat usein haaste: niissä vuota jää kuprulle, jos sen vain vetää seinästä seinään. Kerromme, miten ammattilainen ratkaisee ongelman.

67486_FI_C_6_2013_1_1a.jpg

Vuodat tuetaan tiiviisti toisiaan vasten kulmissa, jotta rumia taitoksia ei synny.

Jos et halua seinistä täysin sileäpintaisia, tasoitetapetti on oikea valinta. Verkkomai-nen, mutta äärimmäisen vahva kangas on melko mutkaton asentaa isoille ja tasaisille seinäpinnoille. On tärkeää välttää kankaan limittyminen sekä taittuminen, sillä epäta-saisuudet paljastuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun pinta maalataan.

Sisäkulmissa vuota taittuu varmasti, jos se vedetään seinästä seinään. Tämän vuoksi vuo-taa on tuettava tiiviisti yhteen kulmissa ja pei-tettävä sauma ohuella akryylisaumakaistaleel-la. Kuvan menetelmää voi käyttää kaikenlaisiin vuotiin, jotka maalataan asennuksen jälkeen.

1. Vuota

1

Sivele seinään pohjuste. Pinnan pitää olla täysin tasainen, sileä ja pölytön, ennen kuin ryhdyt tapetoimaan.

2

Sivele liima. Sivele liima kulmiin siveltimellä. Liimaa pitää levittää tarpeeksi. Seinäpinnoille liiman voi levittää maalaustelalla.

3

Työnnä vuota tiiviisti kulmaan asti. Älä taita vuotaa, vaan aseta sen reuna tiiviisti vastakkaista seinää vasten. Paina reuna tasaisesti kulmaan tapetointilastalla.

2. Vuota

1

Sivele liimaa seuraavaan vuo-taan viereistä seinää varten. Liima pitäisi levittää samaan tahtiin asennuksen kanssa, enintään kaksi vuotaleveyttä kerrallaan.

2

Pidä vuotaa pystysuorassa tiiviisti kulmaa vasten ja silota sitä kevyesti kädellä tai tapettiharjalla lattiaa kohti.

3

Jos kulma on toivottoman vino, voit pitää vuotaa suorassa, antaa reunan jatkua hieman kulman yli ja leikata kulman yli taittuneen kaistaleen irti.

4

Silota vuota paikalleen muovilastalla. Ylimääräinen liima painetaan kulmaan ja pyyhitään pois kovalla, kostealla liinalla.

Viimeistely

1

Pursota nyt ohut akryylisauma vana kulmaan lattiasta kattoon. Seinäliiman pitää ensin olla täysin kuivaa. Sen kuivuminen vie noin vuorokauden.

2

Vedä ylimääräinen akryylisauma-aine pois lateksihansikkaa-seen puetulla sormella. Nyt voit maalata.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin