Tapettia kulmiin

Kun asennat tasoitetapetin seinään, kulmat ovat usein haaste: niissä vuota jää kuprulle, jos sen vain vetää seinästä seinään. Kerromme, miten ammattilainen ratkaisee ongelman.

Vuodat tuetaan tiiviisti toisiaan vasten kulmissa, jotta rumia taitoksia ei synny.

Jos et halua seinistä täysin sileäpintaisia, tasoitetapetti on oikea valinta. Verkkomai-nen, mutta äärimmäisen vahva kangas on melko mutkaton asentaa isoille ja tasaisille seinäpinnoille. On tärkeää välttää kankaan limittyminen sekä taittuminen, sillä epäta-saisuudet paljastuvat viimeistään siinä vaiheessa, kun pinta maalataan.

Sisäkulmissa vuota taittuu varmasti, jos se vedetään seinästä seinään. Tämän vuoksi vuo-taa on tuettava tiiviisti yhteen kulmissa ja pei-tettävä sauma ohuella akryylisaumakaistaleel-la. Kuvan menetelmää voi käyttää kaikenlaisiin vuotiin, jotka maalataan asennuksen jälkeen.

1. Vuota

1

Sivele seinään pohjuste. Pinnan pitää olla täysin tasainen, sileä ja pölytön, ennen kuin ryhdyt tapetoimaan.

2

Sivele liima. Sivele liima kulmiin siveltimellä. Liimaa pitää levittää tarpeeksi. Seinäpinnoille liiman voi levittää maalaustelalla.

3

Työnnä vuota tiiviisti kulmaan asti. Älä taita vuotaa, vaan aseta sen reuna tiiviisti vastakkaista seinää vasten. Paina reuna tasaisesti kulmaan tapetointilastalla.

2. Vuota

1

Sivele liimaa seuraavaan vuo-taan viereistä seinää varten. Liima pitäisi levittää samaan tahtiin asennuksen kanssa, enintään kaksi vuotaleveyttä kerrallaan.

2

Pidä vuotaa pystysuorassa tiiviisti kulmaa vasten ja silota sitä kevyesti kädellä tai tapettiharjalla lattiaa kohti.

3

Jos kulma on toivottoman vino, voit pitää vuotaa suorassa, antaa reunan jatkua hieman kulman yli ja leikata kulman yli taittuneen kaistaleen irti.

4

Silota vuota paikalleen muovilastalla. Ylimääräinen liima painetaan kulmaan ja pyyhitään pois kovalla, kostealla liinalla.

Viimeistely

1

Pursota nyt ohut akryylisauma vana kulmaan lattiasta kattoon. Seinäliiman pitää ensin olla täysin kuivaa. Sen kuivuminen vie noin vuorokauden.

2

Vedä ylimääräinen akryylisauma-aine pois lateksihansikkaa-seen puetulla sormella. Nyt voit maalata.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Tapetointi