Puun maalaaminen pensselillä

Puun maalaamiseen voi käyttää pensseliä, telaa tai maaliruiskua, mutta pensseli on selvästi paras työkalu siistiin viimeistelyyn. Pensselillä levitetty maali imeytyy hyvin ja pinnasta tulee siisti ja tasainen. Lisäksi pensseli mahtuu hyvin epätasaisten pintojen koloihin ja rakoihin.

Pensseli ei vedä nopeudessa vertoja maaliruiskulle tai telalle, mutta viimeistelyssä pensseli on selvä voittaja.

Pensseli ei vedä nopeudessa vertoja maaliruiskulle tai telalle, mutta viimeistelyssä pensseli on selvä voittaja.

Karheiden pintojen maalaaminen

1

Kaikki pinnat pitää puhdistaa ennen maalaamista. Pese pinnat pesuaineella ja huuhtele se pois puhtaalla vedellä. Käytä vesiletkua, älä painepesuria. Se pilaa puun.

2

Poista irtomaali teräsharjalla, kun puu on kuivunut. Älä käytä porakoneeseen kiinnitettävää teräsharjaa. Se on liian karkea ja rikkoo puun syyt.

3

Hio pinta, jos se on todella karhea. Pinnan ei tarvitse olla täysin tasainen, mutta liian karhea puu imee valtavat määrät maalia.

4

Maalaa vaikeat paikat ja lautojen päät ennen isoja pintoja. Kaksi pensseliä riittää. Käytä 40-50 milliä leveää taittopensseliä ja 70-80 milliä leveää seinäpensseliä.

5

Maalaa lopuksi isot pinnat. Upota pensseli puoliksi maaliin, pyyhi se purkin reunaa vasten ja levitä maali puun syiden suuntaisesti. Karheita pintoja pitää maalata myös hieman vaakasuunnassa.

Sileiden pintojen maalaaminen

1

Hio ja pese pinta ja maalaa se pohjamaalilla. Se peittää puun hyvin ja tarttuu kunnolla kiinni. Käsittele oksankohdat lakalla ennen maalaamista.

2

Tasoita reiät ja kolot akryylimassalla. Käytä massaa, jonka voi hioa ja maalata. Syvät kolot pitää tasoittaa useampaan otteeseen.

3

Levitä maalia pitkillä ja suorilla vedoilla puun syiden suunnassa. 45 millin soikea pensseli on hyvä valinta, sillä se imee paljon maalia.

4

Taitava maalari voi maalata reunat samalla pensselillä. Voit käyttää kapeiden pintojen maalaamiseen myös taittopensseliä tai ikkunapensseliä.

5

Jos pensselissä on liian paljon maalia, se valuu seinää pitkin ja pinnasta tulee epätasainen. Valumat on helppo tasoittaa leveällä pensselillä.

6

Pinnat kannattaa maalata vaakatasossa, jos se on mahdollista. Siten maalia voi levittää enemmän, eikä se valu vaan tasoittuu siististi.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Maalaus