Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Oman mallineen tekeminen

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Maalari näyttää nyt, miten tehdään oma malline eli sapluuna koristeita varten, joita voi käyttää esimerkiksi seinissä, ovissa tai ilmoitustauluissa.

Paperille sivellään ensimmäiseksi liuos, jossa on 1/3 tärpättiä ja 2/3 pellavaöljyä. Näin paperista tulee jäykkää ja läpikuultavaa. Kun paperi on kuivunut noin vuorokauden, kuva, jonka perusteella sapluuna tehdään, asetetaan paperin alle niin, että hahmo näkyy paperin läpi.

Riikinkukon kaikki ääriviivat leikataan nyt terävällä veitsellä. Sapluunasta tulee sitä hienompi, mitä tarkemmin riikinkukko leikataan. Siksi on tärkeää, että veitsen terä on uusi ja terävä. Kun kaava on valmis, sen takapuolelle sivellään vahvikkeeksi sellakkaa.

Värin töppäämiseen sapluunan läpi käytetään kokoontaitettua vaahtomuovin kappaletta. Näin siitä saa sopivan kokoisen suhteessa kaavaan. Vaahtomuovipalan ympärille kannattaa kietaista maalarinteippiä, niin se säilyttää muotonsa.

Maalattaessa käytetään tavallista seinämaalia, josta on sävytetty kolme ruskeaa sävyä. Maalari sivelee paperin reunaan hieman maalia, josta hän ottaa maalia sapluunan läpi töppäämiseen. Kun käytetään kolmea väriä, koristeesta tulee värikkäämpi.

Tummin väri tulee keskelle ja vaaleammat reunoille. Tässä koriste tehtiin paperille, mutta samalla tavalla menetellään, kun koriste maalataan seinään. Kun koriste on valmis, sapluunan voi huuhdella ja käyttää uudelleen esimerkiksi käyttämällä muita värejä.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin