Rustik væg

Rouheat seinät

Voit maalata seinäsi itse upean rouheiksi ja vanhan näköisiksi. Tähän tekniikkaan tarvitaan tavallista maalia, sieni, rätti ja vesipalju. Lyhyesti sanottuna seinät maalataan sienellä. Se on helppoa, mutta itse asiassa vaikeampaa kuin tavallinen maalaaminen.

Maalaa seinät sienellä

Tekniikka on yksinkertainen. Siinä on kysymys periaatteessa hyvin ohuen maalin sivelemisestä tai töpöttämisestä sienellä pohjamaalin päälle. Töpöttele kerrallaan noin kahden neliön kokoinen alue, kun levität maalia seinälle sienellä.

Tässä käytetään kahta tehosteväriä. Hiekan väri luo seinään ajan patinaa ja valkoinen tekee kalkinhohtoisen vivahteen.

Lue lisää: Maalaa paremmin kuin maalari!

Rouhea seinä helposti

Työ alkaa sujua parin kokeilun jälkeen ja seinän maalaaminen sienellä muuttuu helpoksi.

Tarkkaile työn jälkeä ja maalaa sama kohta uusiksi tarpeen mukaan. Edetakaisin maalaamissa on se hyvä puoli, että näet helposti, milloin seinä näyttää sopivan rouhealta.

Reunat korostavat rouheutta

Voit korostaa vanhanaikaista ja rouheaa ulkonäköä maalaamalla seinän reunat ja ikkunoiden ympärykset valkoisiksi. Eriväriset reunat tekevät upean vaikutelman, eikä niiden maalaaminen ole vaikeaa. Parasta jälkeä syntyy, jos näet hieman vaivaa ja maalaat reunoista aivan terävät.

Lataa ohjeet: Maalaa seinät sienellä yhdessä päivässä

10-neliöisen seinän maalaaminen sienellä vie kuivumisaikoineen yhden päivän. Seinä maalataan vaaleasinisellä pohjavärillä, jonka päälle levitetään aluksi hiekanvärinen ja sen jälkeen valkoinen maalikerros.

Lataa helppo ohje ja lue, miten maalaat seinäsi rouheiksi.