Testi: Sähköhöylä: Testasimme alle 150 euron sähköhöylät.

Pohjassa pyörivä terä höylää puusta lastuja.

Moni aliarvioi hyvän sähköhöylän arvoa, sillä siitä on hyötyä esimerkiksi lankkujen ja listojen hienosäätämisessä. Sähköhöylä saattaa vaikuttaa yksinkertaiselta työkalulta, jota voi käyttää vain yhdellä tavalla. Tosiasiassa sähköhöylä on erinomainen työkalu siistien huullosten tekemiseen, viimeisen lattialaudan asentamiseen ja sahapintaisten lautojen höyläämiseen.

Sähköhöylän terän syvyyden voi säätää erittäin tarkasti. Se on arvokas ominaisuus, kun lankku on aavistuksen liian leveä, paksu tai kiero, tai seinä on taipunut mutkalle jalkalistan kohdalta.

Puiden hienosäätäminen sähköhöylällä on erittäin nopeaa. Sähköhöylä on erityisen kätevä silloin, kun puun paksuutta tai leveyttä pitää säätää paikan päällä rakenteita purkamatta.

Höylän hinta enintään 150 euroa

Sähköhöylää ei tarvita kovin usein, joten keskityimme testissä malleihin, joiden hinta ei huimaa päätä. Hintakatto asettui 150 euroon. Valitsimme testiin kuusi suosittua konetta, joita myydään rauta- ja verkkokaupoissa.

Päätimme keskittyä koneiden nopeuteen, tarkkuuteen, ergonomiaan ja laatuun. Etenkin ergonomiassa ja laadussa oli isoja eroja parhaiden ja huonoimpien koneiden välillä.

Testi osoitti, ettei hyvän sähköhöylän tarvitse maksaa kovin paljon. Itse asiassa testivoittaja oli reilusti halvempi kuin jotkut sille hävinneet koneet.

Näin sähköhöylät testattiin

Aluksi testasimme koneiden nopeuden höyläämällä niillä mäntyrimaa. Rima sopi testiin hyvin, sillä sen pinta on höylää kapeampi ja suhteellisen karhea. Lopuksi arvioimme höyläystarkkuuden.

Karkean riman höylääminen antaa hyvän tuntuman höylän ergonomiasta. Arvioimme, kuinka helppo höylää on käyttää ja pitää puuta vasten, miten höylä sopii käteen ja miten koneen paino on jakautunut.

Lopuksi arvioimme koneiden laadun ja katsoimme, kuinka lujaa tekoa ne ovat. Arvioimme myös, onko koneista kovaan työhön.

Riippumaton sähköhöylätesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 sähköhöylää

BOSCH PHO 2000
BILTEMA PL 650
RYOBI EPN7582NHG
AEG PL 750
EINHELL TE-PL 850
SKIL 1558

LATAA KOKO TESTI ja katso, mikä sähköhöylä menestyi testissä parhaiten. Testivoittaja ei ollut kalleimmasta päästä!