Kompressori testi: Pieniä kompressoreja on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Pieniä kompressoreja on helppo siirrellä paikasta toiseen.

Kompressori on erittäin yksinkertainen kone, joka imee sisäänsä ilmaa, tiivistää sen ja puhaltaa ilman ulos erittäin kovalla paineella. Kompressorin kanssa voi käyttää erilaisia työkaluja, joita tarvitaan moniin vaativiin töihin.

Valitsimme tähän testiin kuusi suosittua kompressoria. Kaikki mallit ovat suhteellisen pieniä, joten ne on helppo saada mahtumaan autotalliin tai verstaaseen. Lisäksi pieniä koneita on helppo siirrellä paikasta toiseen, joten niiden avulla on kätevä asentaa esimerkiksi listoja eri puolille taloa.

Testattujen kompressorien säiliöt ovat tilavuudeltaan 5–8 litraa. Se tarkoittaa, ettei niiden ilmanpaine riitä kaikkeen, mitä esimerkiksi 20 litran kompressoreilla voi tehdä. 8 barin paine riittää kuitenkin yleisimpiin tee se itse -töihin. Esimerkiksi auton rengaspaine on noin 2,5 baria, joten renkaat on helppo täyttää pienellä kompressorilla.

Kompressorien toiminnassa oli eroja, mutta yksikään ei reputtanut testiä. Suurimmat erot liittyivät koneiden painoon, muotoiluun ja ketteryyteen. Ne ovat tärkeitä asioita kompressorin käyttömukavuuden kannalta.

Kompressori öljyllä tai ilman

Kompressori toimii joko öljyllä tai ilman. Sopivan mallin valinta riippuu lähinnä käyttäjän luonteesta. Öljyttömät koneet puhaltavat puhtaampaa ilmaa, ja niitä pitää huoltaa vähemmän. Toisaalta öljyllä toimivat mallit kestävät pitempään, kun öljyä lisätään säännöllisesti.

Kompressoritesti: Näin koneet testattiin

Pienet kompressorit sopivat erinomaisesti hakaspyssyn tapaisen pienen paineilmatyökalun käyttämiseen. Testasimme kompressorit nitojan kanssa.

Testasimme, kuinka monta niittiä koneet ampuivat, ennen kuin säiliöstä loppui ilma ja kompressori käynnistyi uudestaan.

Kompressorien täyttöajoissa oli isoja eroja. Mittasimme, kuinka nopeasti tyhjentynyt säiliö täyttyi uudestaan.

Lopuksi mittasimme koneiden melutason. Kompressori ei ole koskaan hiljainen, mutta 97:llä ja 110 desibelillä on iso ero.

Riippumaton kompressoritesti

Tee Itse on täysin riippumaton työkaluvalmistajista, mainostajista ja muista ulkopuolisista tahoista.

Testitoimittajamme tutkii markkinoita ja valitsee testattavat tuotteet itsenäisesti.

Kaikki koneet ja laitteet testataan perusteellisesti ja samalla tavalla. Voit lukea lisää testin yksityiskohdista seuraavilta sivuilta.

Testasimme nämä 6 kompressoria

  • BILTEMA 11-8
  • METABO POWER 180-5 W OF
  • SCHEPPACH HC08
  • EINHELL TC-AC 190/6/8
  • DEWALT DPC6MRC
  • STANLEY DN 200/8/6

LATAA KOKO TESTI ja lue, mikä kompressori nousi kompressoritestin voittajaksi.