Tarkastuskamera - Tämän takia se kannattaa hankkia

Tarkastuskamera on loistava työkalu talon tutkimiseen ja remonttien dokumentointiin. Tarkastuskameralla voi tehdä paljon muutakin. Lue, mihin kaikkeen tarkastuskameraa voi käyttää.

Tarkastuskamera - Tämän takia se kannattaa hankkia

Tarkastuskamera on erittäin pieni videokamera, jota käytetään sellaisten paikkojen tarkistamiseen, johon tavallinen kamera ei yllä. Tarkastuskameralla voi tutkia tiloja, joihin on yleensä vaikea nähdä. Sillä voi tutkia esimerkiksi, onko välikatolla tarpeeksi eristettä tai onko auton pohjassa ruostetta. Ja paljon muuta.

Voit lukea tästä jutusta lisää tarkastuskameran monista käyttömahdollisuuksista ja markkinoilla olevista tarkastuskameroista.

Tarkastuskamera - näin sitä voi käyttää

Tarkastuskamera on hyvin monipuolinen työkalu, jota voi käyttää moniin tarkoituksiin. Tässä joitakin ideoita.

Käytä tarkastuskameraa talosi tutkimiseen
Voit käyttää tarkastuskameraa lukemattomiin kodin töihin. Tässä joitakin tilanteita, joissa tarkastuskamera on erityisen kätevä:

  • Ryömintätilan tarkistamiseen kosteuden ja lahovikojen varalta.
  • Seinissä kulkevien johtojen etsimiseen.
  • Alaslasketun katon yläpuolisten rakenteiden tarkistamiseen.
  • Savupiipun tutkimiseen.
  • Ilmastointilaitteiden ja -putkien tutkimiseen

LUE LISÄÄ: Eristä kylmyys ryömintätilasta

Käytä tarkastuskameraa auton tutkimiseen
Tarkastuskameraa voi käyttää myös auton pohjan tutkimiseen. Sillä voi tarkistaa myös moottoritilan.

Käytä tarkastuskameraa kadonneiden esineiden etsimiseen
Onko vihkisormus pudonnut makuuhuoneen kaapin taakse? Tarkastuskameran avulla voi tarkistaa, onko raskaiden huonekalujen takana ylimääräistä tavaraa.

Käytä tarkastuskameraa tuhoeläinten etsimiseen
Kuuluuko kodistasi outoa rapinaa? Tarkastuskameralla voit tutkia, onko talossa hiiriä, myyriä tai ampiaispesiä.

Näin valitset tarkastuskameran

Kaikki voivat joutua tilanteeseen, jossa tarkastuskamerasta on hyötyä.

Mieti, mihin tarvitset tarkastuskameraa, ennen kuin ostat sen. Tarvitseko perusmallin vai pitkälle kehittyneen version? Tarvitsetko pitkäkaapelisen tarkastuskameran esimerkiksi viemärien tarkistamiseen, vai onko johdon mitalla mitään väliä?

Harkitse myös, kuinka paljon rahaa haluat käyttää tarkastuskameraan. Onko tärkeintä löytää halpa tarkastuskamera, vai ovatko kameran toiminnot hintaa tärkeämmät?

Erilaisia tarkastuskameroita

Tarkastuskameroissa on eroja. Ne ovat erihintaisia, erimuotoisia ja ne toimivat eri tavoilla. Voit lukea tästä lisää erilaisista tarkastuskameroista.

USB-tarkastuskamera
USB-tarkastuskamera voi olla oikea valinta, jos etsit halpaa ja yksinkertaista tarkastuskameraa. Siinä on kaapeli, jonka toisessa päässä on kamera ja toisessa USB-liitäntä. Tarkastuskamera liitetään tietokoneeseen tai älypuhelimeen USB-portin kautta.

USB-tarkastuskameroiden hinnat alkavat noin 30 eurosta.

Tarkastuskamera, jossa on näyttö
Jos etsit ammattimaista mallia, osta tarkastuskamera, jossa on näyttö. Näyttökameroissa on melkoisia hintaeroja, eikä korkea hinta ole aina laadun tae. Tutki eri vaihtoehtoja ja lue testikokemuksia, ennen kuin ostat tarkastuskameran.

Langaton tarkastuskamera
Langaton tarkastuskamera muistuttaa näyttökameraa. Niiden suurin ero on, että älypuhelin toimii langattoman kameran näyttönä, usein bluetooth-yhteyden kautta.

Tarkastuskameran lisävarusteet
Joihinkin tarkastuskameroihin kuuluu magneettien, peilien ja koukkujen kaltaisia lisävarusteita. Ne voi kiinnittää kaapelin päähän, ja niitä voi käyttää pudonneiden esineiden onkimiseen tai kulman taakse katsomiseen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Työkalut