Kätevä pöytä jiirisirkkelille

Katkaisu- ja jiirisirkkeliä on helppo käyttää tarkasti, kun se pysyy kunnolla paikallaan. Saha on helppo kiinnittää jalustaan, jota voi siirrellä tarpeen mukaan.

Mikään muu saha ei sovi sarja­tuotantoon yhtä hyvin kuin katkaisu- ja jiirisirkkeli. Sillä on helppo sahata satoja samanlaisia aidan­rimoja ja tehdä siistejä liitoksia listoihin. Monipuolisuutensa vuoksi se on monen tee se itse -rakentajan suosikkisaha.

Katkaisu- ja jiirisirkkeliä voi käyttää myös irrallaan lattialla tai työpöydällä, mutta jalusta nostaa sen oikealle korkeudelle ja helpottaa sirkkelin liikuttelua. Myös säädettävä pituusrajoitin helpottaa sarja­tuotantoa.

Ryobi RLSW01

Esimerkiksi Ryobin RLSW01 on erittäin tukeva jalusta, joka kestää 180 kilon painon. Jalustan kanssa voi käyttää myös muiden työkalunvalmistajien sahoja.

1

Sirkkeli on helppo irrottaa, jos haluat käyttää sitä ilman jalustaa. Kiskot kiinnitetään sahaan pulteilla ja muttereilla. Kiskot sopivat kaikkiin katkaisu- ja jiirisirkkeleihin, joiden pohjassa on kiinnitysreiät.

2

Molemmissa päissä olevat jalat tukevat lautoja. Jalkojen korkeutta on helppo säätää.

3

Kummankin tukijalan paikkaa voi säätää. Jalkojen päässä olevat rullat ja pituusrajoittimet ovat ulosvedettävien alumiiniputkien päässä. Niiden pituutta voi säätää sen mukaan, kuinka ­pitkiä lautoja tai lankkuja on tarkoitus sahata. Jalustan yhteis­pituutta voi säätää 117 sentistä 279 senttiiin.

4

Sarjatuotanto on helppo stopparien ansiosta. Pituusrajoitin nostetaan ylös, kun sitä tarvitaan, ja se pitää huolen siitä, että kaikista laudoista tulee yhtä pitkiä. Siitä on paljon apua, jos aitaan tai talon seinään tarvitaan 400 samanpituista lautaa.

5

Jalustassa on isot, 305 millin pyörät, jotka helpottavat liikuttelua. Pöydän voi taittaa kokoon, eikä sahaa tarvitse irrottaa ennen sitä.

6

Jalusta vie vain vähän tilaa kokoon taitettuna. Se mahtuu useimpien autojen peräkonttiin, jos takapenkit käännetään alas. Jalustaa ei tarvitse taittaa kokoon ollenkaan, jos verstaassa on kunnolla tilaa.

Lisää samasta aiheesta Katkaisu- ja jiirisirkkeli