Video
Helppo
Vaikea

Tässä ruohonleikkurissa on 3,5 hv:n Briggs & Strattonin moottori. Se on toiminut ongelmitta pari vuotta, mutta ei enää. Laite seisoi varastossa tankki täynnä bensiiniä, mikä voi olla syynä ongelmaan. Kyse voi toki olla myös ihan normaalista kulumisesta.

Avaamme moottorin, puhdistamme ilmansuodattimen ja vaihdamme tiivistekalvon, joka sijaitsee tankin ja kaasuttimen välissä. Työstä selviää noin 15 minuutissa ja lähes ilmaiseksi, ja tämän jälkeen moottori toimii jälleen hyvin.

ONGELMA

Kalvo on jo muutaman vuoden vanha ja jo hapertunut.

RATKAISU

Laitteeseen asennetaan uusi kalvotiiviste alle 7 €:lla. Nyt leikkuri toimii taas hienosti.

Uusi kalvo ruohonleikkuriin

LUE LISÄÄ: Terävä ruohonleikkurin terä

TEE NÄIN:

1. Aseta laite hyvälle työskentelykorkeudelle

ennen kuin tyhjennät bensiinisäiliön. Irrota sitten ilmansuodattimen kotelon kansi.

2. Poista ilmansuodatin

Se on sienimäinen osa, joka kannattaa puhdistaa. Upota se puhtaaseen bensiiniin ja painele lika ulos. Kun suodatin on täysin puhdas, pehmennä sitä parilla tipalla moottoriöljyä. Hiero öljytipat hyvin sieneen.

3. Irrota kaasutin ja bensiinisäiliö toisistaan

Irrota ensin pienet kaasun ja rikastimen jousitetut kiinnitysruuvit. Irrota tämän jälkeen ne ruuvit, jotka pitävät kaasuttimen ja bensiinisäiliön yhdessä. Tässä mallissa ruuveja on viisi.

4. Irrota bensiinisäiliö moottorista

Tässä mallissa se on kiinnitetty 10 ja 13 mm:n koneruuveilla. Ne irrotetaan kahdella kiintoavaimella (tai jakoavaimilla).

5. Vedä kaasutin irti ja käännä se ympäri

jotta näet alapuolella olevan tiivisteen. Nyt voit ottaa vanhan kalvotiivisteen pois. Aseta uusi paikalleen ja kokoa moottori jälleen.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi ruohonleikkurit