Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Jyrsi kannot pois

Tulosta Tallenna artikkeli

Käynnistä moottori, väännä kaasu pohjaan ja paina jyrsimen terä pihalla törröttävään kantoon. Meno on rajua, äänekästä ja mahtavaa! Sen lisäksi jyrsimen vuokraaminen säästää selkää ja selvää rahaa.

Kantojyrsin

35-senttinen terä, kahdeksan isoa karbidihammasta ja 3 600 kierroksen minuuttivauhti tekevät kannosta nopeasti selvää jälkeä.

Pihapuut ovat mukavia, mutta joskus ne ovat liian lahoja tai väärässä paikassa. Kaadetusta puusta jää jäljelle kanto, joka törröttää usein niin pahassa paikassa, että se on pakko poistaa. Siihen on kaksi vaihtoehtoa: voit soittaa paikalle kannonjyrsintää tekevän firman tai jyrsiä kannon itse.

Totta kai jyrsit kannon itse! Kantojyrsin on vähän kuin huvipuistolaite, jota on pakko kokeilla, vaikka kyyti vähän hirvittää. Isossa kantojyrsimessä on niin paljon voimaa, että koko piha täyttyy puusilpusta, pärinästä ja bensankatkusta.

Kantojyrsin säästää selkää, käsivarsia ja jalkoja. Koneen ohjaaminen ottaa voimille mutta on pientä siihen verrattuna, kuinka raskasta kannon käsin poistaminen on. Kantojyrsimiä vuokrataan halvimmillaan noin 80 euron vuorokausihintaan, mikä on pieni hinta ehjästä selästä. Jyrsimen lisäksi tarvitaan polttoainetta ja turvavarusteita. Kone on niin voimakas, että varusteiden pitää olla kunnossa.

LUE LISÄÄ: Nämä 11 konetta kannattaa vuokrata

Jyrsi kantoja, pensaita ja pensasaitoja

Kantojyrsin on vähän kuin jättimäinen käsisirkkeli. Koneet eroavat toisistaan siten, että kantojyrsimen terässä on paljon isoja hampaita, joiden tarkoitus on murskata eikä sahata siististi. Pienet, yksityishenkilöille vuokrattavat kantojyrsimet liikkuvat renkailla tai kumitassuilla. Koneet painavat yleensä 100–150 kiloa.

Kantojyrsin murskaa kaikenlaisia juuria, joten sillä voi jyrsiä myös pensaita ja kokonaisia pensasaitoja. Jyrsin jättää jälkeensä isoja kuoppia, mutta ne on helppo täyttää mullalla tai hiekalla.

Lataa ohjeet ja katso, miten käytät jyrsintä

Näissä tee se itse -ohjeissa näytetään, miten päihität pihalla törröttävät kannot jyrsimellä. Käymme koneen käyttöohjeet läpi vaihe vaiheelta.

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kantojyrsin
Kantojyrsin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Byggevejledning: Jyrsi kannot pois
Kokonaishinta: 19 €
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 €.
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin