Mitkä koneet kannattaa vaihtaa akkumalleihin heti ja minkä kanssa kannattaa odottaa? Lue vastaukset täältä.

Mitkä koneet kannattaa vaihtaa akkumalleihin heti ja minkä kanssa kannattaa odottaa? Lue vastaukset täältä.

Akkutyökalut ovat tulleet suomalaisille pihoille suhteellisen hitaasti. Tärkein syy verkkaiseen kehitykseen on se, että pihatyökaluilta ja etenkin niiden akuilta vaaditaan todella kovaa suorituskykyä.

Esimerkiksi ruohonleikkurissa ja pensasleikkurissa on iso ja voimakas moottori, jonka pitää käydä puolesta tunnista tuntiin, jotta nurmikon tai pensasaidan leikkaaminen on mielekästä. Akut ovat kehittyneet vasta viime vuosina niin voimakkaiksi, ettei leikkaamista tarvitse keskeyttää tämän tästä akkujen tyhjenemisen ja laturilla ravaamisen takia.

Kannattaako vaihtaminen?

Vanhoja polttomoottori- ja virtajohtomalleja ei kannata vaihtaa akkukoneisiin vain sen takia, että se on mahdollista.

Akkukoneiden suurimpia etuja ovat hiljaisuus, vähempi tärinä ja se, ettei niiden kanssa tarvita bensaa tai hankalia jatkojohtoja. Suurin haitta on hinta, sillä voimakkaat akut ovat usein kalliimpia kuin itse työkalut. Osan hinnasta voi tosin säästää ostamalla tietyn tuotemerkin koneita, joihin käyvät samat akut.

Akuilla on edelleen omat rajoitteensa. Niitä pitää ladata suhteellisen tiheästi, jotta koneet toimivat. Jos akku tyhjenee kesken kaiken, työtä ei voi jatkaa yhtä helposti kuin bensakoneella, johon tarvitsee vain kaataa lisää polttoainetta.

LUE LISÄÄ: Testi - Akku ruohonleikkurit

Lataa artikkeli

Sivun laidasta ladattavassa jutussa esitellään yleisimmät pihatyökalut ja puntaroidaan, joko ne kannattaa vaihtaa akkumalleihin.

  • Ruohonleikkuri
  • Pystyleikkuri
  • Moottorisaha
  • Lehtipuhallin
  • Pensasleikkuri
  • Trimmeri

LUE LISÄÄ: Valitse oikea puutarhatraktori