Näin valitset kompressorin

Säiliön koko ja ilmantuotto minuutissa ratkaisevat, mitä työkaluja kompressori pystyy avustamaan.

PIENI KOMPRESSORI

Jos aiot vain täyttää jalkapallon, tarkistaa auton rengaspaineet tai puhaltaa työpöydän puruista puhtaaksi, kompressorin säiliön ei tarvitse olla erityisen suuri. Esimerkiksi 24 litran kompressori sopii käytettäväksi naulaimenkin kanssa, sillä se ehtii ”hengittää” naulausten välissä. 24 litran laitemallit pystyvät yleensä tuottamaan noin 180 litraa ilmaa minuutissa.
FERRUA, 24 litraa. Enimmäisilmantuotto: 180 litraa/min. Hinta: Noin 80 €

KESKIKOKOINEN KOMPRESSORI

Kun työt vaativat enemmän voimaa, tarvitaan hieman isompi kompressori. Esimerkiksi 50 litran malleissa on selvästi suurempi ilmavarasto, ja niitä voi käyttää mutterivääntimen, talttavasaran ja isojen naulaimien kanssa. Pitkään ja jatkuvasti käytettävä työkalu, kuten esim. epäkeskohiomakone, voi kuitenkin menettää tehonsa, samoin esimerkiksi maaliruiskupistooli, jos kompressorille ei suoda taukoa säiliön täyttämiseen. 50 l:n laitteiden ilmantuotto on yleensä n. 400 l/min.
ROCKWORTH, 50 litraa. Enimmäisilmantuotto: 480 litraa/min. Hinta: Noin 700 €

SUURI KOMPRESSORI

Jos haluat olla täysin varma, että voit jatkaa työtä keskeytyksittä ja tarvitset paljon voimaa, valitse 90 tai 100 litran kompressori. Näin ison laitteen kanssa voi käyttää kaikkia paineilmatyökaluja, sillä isot kompressorit tuottavat yli 500 litraa ilmaa/min.
Metabo, 90 litraa. Enimmäisilmantuotto: 520 litraa/min. Hinta: Noin 2 000 €

TESTASIMME: Kompressori testi

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Työkalut