Google earth

Google Earthilla voi muun muassa laskea pinta-aloja ja mitata etäisyyksiä.

Omat tilukset voi nyt mitata helposti vaikka kolmelta aamuyöllä, satoi tai paistoi. Mittaukset voi lisäksi tehdä kaikessa rauhassa omalla tietokoneella höyryävän kahvikupin ääressä. Kuulostaa hyvältä, eikö totta?

Google Earth -karttaohjelma on ollut avoimessa käytössä jo useita vuosia. Ohjelmalla voi katsella karttoja ja ilmakuvia, suunnitella matkoja tai katsella huvikseen, miltä maailman toisella puolella näyttää.

Viime kesänä Google avasi julkiseen käyttöön myös ohjelman ammattilaismallin Google Earth Pron. Pro-versiossa on paljon edistyksellisiä toimintoja, joista on hyötyä tee se itse -projekteissa. Nykyisin ilmainen ohjelma maksoi aiemmin noin 300 euroa vuodessa!

Mittaustyökalu

Ohjelmalla voi paitsi katsella kuvia, myös tehdä erilaisia mittauksia. Sillä voi zoomata hyvin lähelle taloa ja mitata pinta-aloja monikulmiotyökalulla.

Mittaustyökalun käyttöön tarvitaan hieman harjoitusta, mutta autamme sinut alkuun artikkelissa, jonka voit ladata tämän jutun oikealta puolelta. Google ei ole ilmoittanut, kuinka tarkkoja sen mittaustyökalut ovat. Testimme mukaan tarkkuus oli hyvää luokkaa, +/- yksi prosentti.