Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Aivan suoraan linjalaserilla

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Linjalaser on äärimmäisen tarkka mittaustyökalu, johon jää helposti koukkuun. Linjalaser pystyy samaan kuin ammattilaisten käyttämä pyörivä laser, mutta maksaa vain murto-osan sen hinnasta.

Linjalaser: Aivan suoraan linjalaserilla

Ammattilaisilla on käytössään hienoja erikoistyökaluja, joiden avulla työt sujuvat tavallista helpommin ja mukavammin. Harmi vain, että ammattilaisille suunnatut työkalut ovat yleensä niin kalliita, ettei tavallisella tee se itse -rakentajalla ole niihin varaa.

Säännöstä on myös poikkeuksia, jotka kannattaa käyttää hyödyksi. Linjalaser ajaa saman asian kuin ammattikäyttöön tarkoitettu pyörivä laser, mutta maksaa vain murto-osan sen hinnasta.

Pyörivän laserin pieni valopiste pyörii vinhaa vauhtia laitteen ympäri ja muodostaa vaakasuoran linjan. Linjaa on helppo käyttää mittaamisen nollapisteenä niin lattian koolaamisessa kuin laattaterassin hiekkapohjan suoristamisessa.

Ristilinjalaser - halvempi versio

Pyörivän laserpisteen vakauttamiseen tarvitaan erittäin kallista tekniikkaa. Ammattikäyttöön tarkoitetut pyörivät laserit maksavat noin 700 euroa.

Useat työkaluvalmistajat ovat viime vuosina yhdistäneet halvan ristilinjalaserin ja kalliin pyörivän laserin ominaisuuksia. Linjalaser on niiden eräänlainen välimuoto, joka maksaa noin 150 euroa.

Linjalaserin toiminta ei perustu pyörivään valopisteeseen vaan peileihin, jotka heijastavat punaisen viivan laitteen joka puolelle. Valo ja peilit on kiinnitetty heiluriin, joka varmistaa, että viiva pysyy koko ajan suorassa.

Linjalaserin ainoa heikkous on, että sen valo on paljon heikompi kuin pyörivässä laserissa. Sen takia viivaa on joskus vaikea nähdä ulkona tai kirkkaassa keinovalossa.

Parasta laserilla työskentelyssä on, että molemmat kädet jäävät vapaaksi työhön. Taulujen ripustaminen, hyllyjen kiinnittäminen tai sokkeleiden rakentaminen ei ole koskaan ollut yhtä helppoa ja mukavaa.

TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

HANKALAT VÄLISEINÄT
Linjalaser on elementissään väliseinien rakentamisessa ja hankalissa paikoissa. Laser heijastaa suoran linjan lattiaan, vinoon seinään ja kattoon samalla kertaa. Seinän rakentaminen on helppoa, kun mittoja ei tarvitse siirtää pinnalta toiseen vatupassin ja mitan avulla.

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

MONEN PINNAN LAATOITUS
Lattia- ja seinälaattojen saumoja ei ole helppo kohdistaa samaan linjaan. Keskelle huonetta asetettu linjalaser piirtää suorat linjat kaikille pinnoille ja helpottaa laattojen kohdistamista.

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

SUORAT HYLLYT
Linjalaser sopii erinomaisesti kaappien asentamiseen. Sen avulla voi asentaa myös lisähyllyjä vanhaan kaappiin. Kiinnitä laser väliaikaisesti kaapin sisäpuolelle puristimella. Laite heijastaa kaapin seinille suoran viivan, jonka avulla hyllynkannattimet on helppo kohdistaa samalle tasolle toistensa kanssa.

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

VALAISIMET
Linjalaserin viivat on kuin tehty valaisinten ripustamiseen. Pystylinja varmistaa, että valaisimet ovat suorassa linjassa, ja vaakalinja näyttää, että valaisimet riippuvat yhtä kaukana pöydän pinnasta.

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

VIIVASUORA POHJA
Olohuoneen lattian rakentamiseen ja terassin tekemiseen tarvitaan suorat pohjat. Pohjan voi suoristaa perinteiseen tapaan vatupassin avulla, mutta linjalaserilla työ sujuu tarkemmin ja nopeammin.

Aseta linjalaser keskelle huonetta, jotta säde yltää mahdollimman hyvin joka puolelle. Tarkista mittatikulla, ovatko lattiapalkit vaakatasossa ja yhtä kaukana laserviivasta. Vinot ja vajonneet palkit kannattaa koolata oikeaan korkoon ennen uuden lattian rakentamista.

LINJALASER: TAVALLISIA LINJALASERILLA TEHTÄVIÄ TÖITÄ

SUORAAN VINOON
Suora ei aina tarkoita vaaka- tai pystysuoraa. Perinteinen vatupassi ei sovi kaiteen linjan piirtämiseen, eikä sen avulla voi asentaa lamppua vinon katon suuntaisesti. Useimmissa uusissa lasereissa on toiminto, jolla linjan voi lukita tiettyyn kulmaan. Laserin kallistuskulmaa on helppo säädellä jalustan avulla.

Linjalaser pähkinänkuoressa

Linjalaser: Linjalaser pähkinänkuoressa
 1. Lasin takana on pieniä peilejä, jotka heijastavat vaakasuoran laserviivan laitteen joka puolelle. Peilit ja laser on kiinnitetty heiluriin. Se varmistaa, että laserlinja on aina suorassa.

 2. Laserissa on vaakalinjan lisäksi pystylinja, jota voi käyttää erikseen tai yhdessä vaakalinjan kanssa. Käyttöä säädellään selkeästä ohjainvalikosta. Linjat voi myös lukita tiettyyn kulmaan. Siitä on hyötyä esimerkiksi kaiteen paikan tai vinon laatoituksen reunaviivan merkitsemisessä.

 3. Linjalaser käynnistetään ja sammutetaan sivulta. Kun laser sammutetaan, heiluri lukittuu, jotta se ei vahingoitu siirrettäessä.

 4. Laserin linjan voi lukita mihin tahansa kulmaan lukitustoiminnon avulla.

 5. Laserin voi liittää pohjasta jalustaan. Se lisää laitteen käyttömahdollisuuksia.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Aivan suoraan linjalaserilla
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
  • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
  • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
  • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin