Millainen naulain kannattaa valita?

Naulaimet ovat erinomaisia työkaluja, jotka helpottavat ja nopeuttavat monia töitä. Naulaimissa on kuitenkin eroja. Niiden hinnat vaihtelevat 30 eurosta 1 500 euroon, ja eri malleja käytetään eri tarkoituksiin.

Millainen naulain kannattaa valita?

Löydä projektiisi oikea naulain.

Oletko joskus asentanut huoneeseen listat vasaralla ja pienillä käsinauloilla? Siinä tapauksessa olet varmasti ajatellut, että työ sujuisi tuhat kertaa helpommin naulaimella. Se pitää paikkansa. Naulaimissa on kuitenkin isoja eroja. Toimintamekanismi vaikuttaa ratkaisevasti sekä naulaimen voimakkuuteen että hintaan.

Lue täältä uusin naulaintestimme

Osa naulaimista on todella kalliita. Toisaalta naulaimen hinta tuntuu kohtuulliselta, kun sitä vertaa vaihtoehtoon: pienten käsinaulojen ja vasaran käyttö on hankalaa työtä, jossa tarvitaan hyviä hermoja ja paksua nahkaa.

Neljä erilaista mallia

Oletko joskus asentanut huoneeseen listat vasaralla ja pienillä käsi nauloilla? Siinä tapauksessa olet varmasti ajatellut, että työ sujuisi tuhat kertaa helpommin naulaimella. Se pitää paikkansa.

Naulaimissa on kuitenkin isoja eroja. Toimintamekanismi vaikuttaa ratkaisevasti sekä naulaimen voimakkuuteen että hintaan.

Osa naulaimista on todella kalliita. Toisaalta naulaimen hinta tuntuu kohtuulliselta, kun sitä vertaa vaihtoehtoon: pienten käsinaulojen ja vasaran käyttö on hankalaa työtä, jossa tarvitaan hyviä hermoja ja paksua nahkaa.

1. JOUSI

Useimmat jousella toimivat naulaimet ovat oikeastaan akkukäyttöisiä nitojia. Ne ampuvat hakasia, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin paperiniitit. Hakasnaulaimet eivät ole kovin voimakkaita, mutta toisaalta ne ovat suhteellisen halpoja.

2. PAINEILMA

Paineilmalla toimiva naulain Paineilmalla toimiva naulain tarvitsee toimiakseen kompressorin. Paine­ ilmanaulain on voimakas ja suhteellisen halpa, mutta letku rajoittaa työskentelyä. Lisäksi kompressorin koko vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti naulain toimii ja kuinka isoja nauloja sillä voi ampua.

3. AKKU

Naulaimessa oleva säiliö täyttyy Naulaimessa oleva säiliö täyttyy paine ilmasta, ja naula lähtee liikkeelle, kun liipasin painetaan pohjaan. Akkunaulaimet ovat suhteellisen kalliita. Halvimmat mallit maksavat noin 400 euroa, ja ne on tarkoitettu viimeistelynauloille. Vain harvat mallit ovat tarpeeksi vahvoja runkonauloille.

4. KAASU

Kaasulla toimivat naulaimet ovat voimakkaampia mutta samalla kalliimpia kuin akkumallit. Akkua tarvitaan vain kaasun sytyttämiseen. Pienessä pullossa on tarpeeksi kaasua noin 10000 naulalle. 30 millilitran pullo 000 riittää tuhannen naulan ampumiseen.

Valitse naulain työn mukaan

Naulaimen ja kiinnikkeiden valinta riippuu siitä, mitä niillä on tarkoitus kiinnittää. Kokosimme tähän juttuun 14 suosittua naulainta, jotka sopivat erilaisiin töihin. Väripalkit ja nimet kertovat, miten naulaimet toimivat ja minkä kokoisia hakasia tai nauloja ne ampuvat.

Lisää samasta aiheesta Työkalut