Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Millainen naulain kannattaa valita?

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Naulaimet ovat erinomaisia työkaluja, jotka helpottavat ja nopeuttavat monia töitä. Naulaimissa on kuitenkin eroja. Niiden hinnat vaihtelevat 30 eurosta 1 500 euroon, ja eri malleja käytetään eri tarkoituksiin.

Millainen naulain kannattaa valita?

Löydä projektiisi oikea naulain.

Oletko joskus asentanut huoneeseen listat vasaralla ja pienillä käsinauloilla? Siinä tapauksessa olet varmasti ajatellut, että työ sujuisi tuhat kertaa helpommin naulaimella. Se pitää paikkansa. Naulaimissa on kuitenkin isoja eroja. Toimintamekanismi vaikuttaa ratkaisevasti sekä naulaimen voimakkuuteen että hintaan.

Lue täältä uusin naulaintestimme

Osa naulaimista on todella kalliita. Toisaalta naulaimen hinta tuntuu kohtuulliselta, kun sitä vertaa vaihtoehtoon: pienten käsinaulojen ja vasaran käyttö on hankalaa työtä, jossa tarvitaan hyviä hermoja ja paksua nahkaa.

Neljä erilaista mallia

Oletko joskus asentanut huoneeseen listat vasaralla ja pienillä käsi nauloilla? Siinä tapauksessa olet varmasti ajatellut, että työ sujuisi tuhat kertaa helpommin naulaimella. Se pitää paikkansa.

Naulaimissa on kuitenkin isoja eroja. Toimintamekanismi vaikuttaa ratkaisevasti sekä naulaimen voimakkuuteen että hintaan.

Osa naulaimista on todella kalliita. Toisaalta naulaimen hinta tuntuu kohtuulliselta, kun sitä vertaa vaihtoehtoon: pienten käsinaulojen ja vasaran käyttö on hankalaa työtä, jossa tarvitaan hyviä hermoja ja paksua nahkaa.

1. JOUSI

Useimmat jousella toimivat naulaimet ovat oikeastaan akkukäyttöisiä nitojia. Ne ampuvat hakasia, jotka ovat hyvin samanlaisia kuin paperiniitit. Hakasnaulaimet eivät ole kovin voimakkaita, mutta toisaalta ne ovat suhteellisen halpoja.

2. PAINEILMA

Paineilmalla toimiva naulain Paineilmalla toimiva naulain tarvitsee toimiakseen kompressorin. Paine­ ilmanaulain on voimakas ja suhteellisen halpa, mutta letku rajoittaa työskentelyä. Lisäksi kompressorin koko vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti naulain toimii ja kuinka isoja nauloja sillä voi ampua.

3. AKKU

Naulaimessa oleva säiliö täyttyy Naulaimessa oleva säiliö täyttyy paine ilmasta, ja naula lähtee liikkeelle, kun liipasin painetaan pohjaan. Akkunaulaimet ovat suhteellisen kalliita. Halvimmat mallit maksavat noin 400 euroa, ja ne on tarkoitettu viimeistelynauloille. Vain harvat mallit ovat tarpeeksi vahvoja runkonauloille.

4. KAASU

Kaasulla toimivat naulaimet ovat voimakkaampia mutta samalla kalliimpia kuin akkumallit. Akkua tarvitaan vain kaasun sytyttämiseen. Pienessä pullossa on tarpeeksi kaasua noin 10000 naulalle. 30 millilitran pullo 000 riittää tuhannen naulan ampumiseen.

Valitse naulain työn mukaan

Naulaimen ja kiinnikkeiden valinta riippuu siitä, mitä niillä on tarkoitus kiinnittää. Kokosimme tähän juttuun 14 suosittua naulainta, jotka sopivat erilaisiin töihin. Väripalkit ja nimet kertovat, miten naulaimet toimivat ja minkä kokoisia hakasia tai nauloja ne ampuvat.

Kirjaudu sisään tai osta käyttöoikeus

Lataa lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä

Oletko jo tilaaja? Oletko jo lehden tilaaja? Napsauta tästä

Uusi käyttäjä? Näin saat käyttöoikeuden!

Nollaa salasana

Syötä sähköpostiosoitteesi, niin saat ohjeet salasanasi nollaamiseksi.

Tarkista sähköpostiosoite

Tarkista sähköpostisi

Olemme lähettäneet sinulle sähköpostia osoitteeseen . Siinä on ohjeet, joiden avulla voit nollata salasanasi. Jos et ole saanut sähköpostia, tarkista, että se ei ole joutunut roskapostin joukkoon.

Anna uusi salasana.

Nyt sinun pitää antaa uusi salana. Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä. Kun olet luonut uuden sanasanan, sinua pyydetään kirjautumaan sisään palveluun.

Salasana vaaditaan
Näytä

password_reset.form.password_is_changed

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli (tilaus): Millainen naulain kannattaa valita?
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin