Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Mikä maalitela on paras?

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Ongelma:

Olemme juuri ostaneet vanhan talon, jonka sisäpinnat aiomme maalata. Osa seinistä on tapetoitu, osa vesihierretty ja osa rapattu. Millainen maalitela on paras?

Ratkaisu:

Rautakaupan telavalikoimien edessä voi tulla äitiä ikävä, mutta todellisuudessa oikean telan valitseminen on helpompaa kuin kuvittelisi. Lähtökohdat ovat nämä: Karkeilla pinnoilla käytetään pitkänukkaista telaa ja sileillä lyhytnukkaista.

Karkeita pintoja ovat tiiliseinät, vesihierretyt pinnat, puuverhoukset ja vastaavat. Ne maalataan telalla, jonka nukan pituus on noin 18–22 mm. Tällä telatyypillä voi levittää myös telattavaa tasoitetta.

Lue lisää: Maalaa paremmin kuin maalari!

Pitkä nukka takaa, että maali levittyy tasaisesti koko epätasaisen seinäpinnan kohoumiin ja kuoppiin melko helposti. Tasaisilla pinnoilla, jotka eivät ole sileitä, esimerkiksi huopa, kuviotapetti tai vastaava, käytetään telaa, jonka nukka on noin 10–18 mm.

Tällaisella telalla levitetään myös liisteri tapetoitaessa.

Sileät pinnat, kuten keittiönkaappien ovet, MDFlevyt ja vastaavat, maalataan telalla, jonka nukka on 5–8 mm. Voit käyttää vaahtomuovitelaa, mutta pintaan jää silloin helposti ilmakuplia.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin