Mikä maalitela on paras?

Ongelma:

Olemme juuri ostaneet vanhan talon, jonka sisäpinnat aiomme maalata. Osa seinistä on tapetoitu, osa vesihierretty ja osa rapattu. Millainen maalitela on paras?

Ratkaisu:

Rautakaupan telavalikoimien edessä voi tulla äitiä ikävä, mutta todellisuudessa oikean telan valitseminen on helpompaa kuin kuvittelisi. Lähtökohdat ovat nämä: Karkeilla pinnoilla käytetään pitkänukkaista telaa ja sileillä lyhytnukkaista.

Karkeita pintoja ovat tiiliseinät, vesihierretyt pinnat, puuverhoukset ja vastaavat. Ne maalataan telalla, jonka nukan pituus on noin 18–22 mm. Tällä telatyypillä voi levittää myös telattavaa tasoitetta.

Lue lisää: Maalaa paremmin kuin maalari!

Pitkä nukka takaa, että maali levittyy tasaisesti koko epätasaisen seinäpinnan kohoumiin ja kuoppiin melko helposti. Tasaisilla pinnoilla, jotka eivät ole sileitä, esimerkiksi huopa, kuviotapetti tai vastaava, käytetään telaa, jonka nukka on noin 10–18 mm.

Tällaisella telalla levitetään myös liisteri tapetoitaessa.

Sileät pinnat, kuten keittiönkaappien ovet, MDFlevyt ja vastaavat, maalataan telalla, jonka nukka on 5–8 mm. Voit käyttää vaahtomuovitelaa, mutta pintaan jää silloin helposti ilmakuplia.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Työkalut