Ruiskumaalaa helposti

Pieni ja näppärä Bosch-maaliruisku on kohtuuhintainen.

Jos pitäisi maalata komea veteraani-Mersu, emme valitsisi työhön Boschin uutta ja kompaktia, noin 120 euroa maksavaa maaliruiskua. Kaikkiin muihin hieman helpompiin töihin Bosch PFS 3000 sopii mainiosti pienestä koostaan huolimatta.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Testi maaliruiskut

Ei sovellu suurille pinnoille

Käyttöohje neuvoo maalaamaan esimerkiksi kalusteita ja isompia pintoja. Molemmat tehtävät ovat toki mahdollisia, mutta ruiskujärjestelmä ei mielestämme ole tarpeeksi tehokas rakennusten maalaamiseen, koska työhön kuluu hyvin paljon aikaa. Ilmaa tarvittaisiin lisää, ja maalisuihkun tulisi olla leveämpi kuin mitä tämä pieni maaliruisku tarjoaa. Tällaisenaan ruisku on käytössä hitaampi kuin maalaustela.

Miellyttävä käyttää

Järjestelmä koostuu kompressoriyksiköstä, joka on yhdistetty joustavalla letkulla ruiskupistooliin. Laite on nopea koota, ja sitä on helppo oppia käyttämään erinomaisten käyttöohjeiden ansiosta.

Laitteen mukana saa viskositeettimittarin maalia ja lakkaa varten. Kun maalia siis on ohennettava, mikä voi olla tarpeen, jos pinnan viimeistelyyn haluaa todella panostaa, voi mittarin avulla yrittää löytää parhaan ohennussuhteen. Laitteessa voi käyttää monenlaisia maaleja ja lakkoja, sillä siihen sopivat sekä vesiohenteiset että liuotusaineita vaativat tuotteet.

Bosch-maaliruisku on myönteinen yllättäjä

Ruiskupistoolia valittaessa on tärkeää selvittää, kuinka helposti ja nopeasti laitteen voi puhdistaa. Tältä osin PFS 3000 yllättää positiivisesti. Kokeilimme laitetta vesiohenteisiin tuotteisiin, ja niillä työ tietenkin sujuu kaikkein helpoiten. Lisäksi ruiskupistooli on kaikissa olosuhteissa nopea purkaa ja puhdistaa, ja se vei jopa vähemmän aikaa kuin käytetyn siveltimen puhdistus! Boschin laitetta tulee todennäköisesti käytettyä, koska sillä selviää myös pienistä maalaustöistä ilman, että puhdistamiseen tarvitsee käyttää liiaksi aikaa.

LUE LISÄÄ: Opi käyttämään maaliruiskua 5 minuutissa

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Työkalut