Kätevä vipukirves vääntää klapin irti

Kotimainen Leveraxe-vipukirves kääntyy puuhun osuessaan ja vääntää klapin irti pölkystä. Kirves on tehokas, mutta sen käyttö vaatii harjoittelua.

Työkalut-Leveraxe

Pieni koukku tarttuu kiinni pölkkyyn ja pitää terän irti maasta.

*LEVERAXE CLASSIC FI**

Hinta: 159 euroa

www.leveraxe.vilkastore.com

Leveraxe-vipukirves on tarkoitettu polttopuiden tekemiseen. Se ei kuitenkaan ole mikään tavallinen kirves. Kirveen terä on epäsymmetrinen, joten se kääntyy sivulle, kun kirves osuu puuhun.

Kirves ei halkaise puuta ylhäältä alas asti vaan vääntää klapin irti pölkystä. Toimintaperiaate voi kuulostaa erikoiselta, mutta se toimii loistavasti.

Testasimme kirveen pilkkomalla sillä erikokoisia puita. Kirves sopii kaikenkokoisille puille, kun terä osuu oikeaan kohtaan.

Kirvestä pitää osata käyttää. Vartta ei saa puristaa siinä vaiheessa, kun terä osuu puuhun, sillä terän pitää päästä kääntymään. Jos ote on tiukka, kirves potkaisee voimakkaasti.

Oikeaan kohtaan osuva isku lohkaisee klapin siististi irti. Pieni koukku tarttuu kiinni pölkkyyn ja pitää terän irti maasta.

Toimitus suosittelee: Mikä polttopuu on parasta?

Kirveen käyttö vaatii hieman harjoittelua. Alun jälkeen työ sujuu leikiten.

YHTEENVETO

Vipukirves sopii polttopuiden tekemiseen paljon paremmin kuin tavallinen halkaisukirves. Vipukirveen käyttäminen vaatii kuitenkin harjoittelua, keskittymistä ja tarkkuutta, sillä muuten kirves potkaisee takaisin.

Plussat:

  • Tehokas

Miinukset:

  • Vaatii tarkkuutta. Kova hinta.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Työkalut