5 apulaista yksin työskentelyyn

Rakentaminen onnistuu myös ilman työkaveria. Siihen tarvitaan vain hieman kekseliäisyyttä ja oikeat apuvälineet, joilla voi nostaa, kantaa, tukea ja pitää kiinni.

1. Purista yhdellä kädellä

Perinteisen liimapuristimen käyttämiseen tarvitaan kaksi kättä, mutta nykyaikaiselle puristimelle riittää yksi.

Siitä on hyötyä esimerkiksi tikkailla, kun puristinta voi käyttää toisella kädellä samalla, kun toinen käsi pitää rakennetta paikallaan.

Hinta: Alkaen 30 euroa

2. Mittaa molemmat kädet vapaina

Laserissa on itsevakautustoiminto, joten viivat ovat aina vaaka- ja pystysuorassa.

Laserissa on itsevakautustoiminto, joten viivat ovat aina vaaka- ja pystysuorassa.

Rullamitalla, vatupassilla ja timpurinkynällä pääsee jo pitkälle, mutta ristilinjalaser sopii paremmin yksin työskentelyyn.

Laserin avulla on helppo asentaa kaapit suoraan linjaan, laatoittaa kylpyhuoneen lattia siististi ja kiinnittää terassin runkolankut suoraan. Ristilinjalaserin käyttämiseen ei tarvita käsiä, joten n e jäävät vapaiksi linjojen piirtämiseen ja poraamiseen.

Riittää, että ristilinjalaser asetetaan oikeaan korkeuteeen kutakuinkin suoralle ja tasaiselle alustalle.

Hinta: Alkaen 50 euroa

3. Kanna levyt kätevästi

Levypolkimella on helppo nostaa myös isoja levyjä.

Levypolkimella on helppo nostaa myös isoja levyjä.

120 senttiä leveän kipsilevyn kantaminen tuottaa vaikeuksia useimmille tee se itse -rakentajille. Levyn kantaminen ei ole helppoa edes työkaverin kanssa, sillä raskaasta ja hankalan muotoisesta levystä on vaikea saada hyvää otetta.

Sen sijaan levynkantokahva sopii levyn reunaan täydellisesti ja pitää levyn lujasti otteessaan. Levy paino on kokonaan kahvan eli alemman käden varassa, jolloin toisella kädellä on helppo pitää levyä pystyssä.

Levynostin tekee kantamisesta nopeampaa ja kevyempää ja parantaa tasapainoa.

Hinta: Alkaen noin 10 euroa

4. Pidä kipsilevyt katossa

Levyhissi tekee työstä helpompaa ja nopeampaa, vähentää huonoja työasentoja ja raskaita nostoja.

Levyhissi tekee työstä helpompaa ja nopeampaa, vähentää huonoja työasentoja ja raskaita nostoja.

Yksittäinen kipsilevy on helppo nostaa kattoon tekemällä laudoista kaksi T:n muotoista tukea. Kokonaisen katon levyttämiseen kannattaa vuokrata oikea levynostin.

Levynostin on yksinkertainen laite, joka toimii siten, että kipsilevy nostetaan kannattimien päälle ja nostetaan kattoa vasten pyörää pyörittämällä. Molemmat kädet jäävät vapaiksi, ja levy on helppo ruuvata kiinni kaikessa rauhassa.

Hinta: Alkaen 150 euroa

LUE LISÄÄ: Levynostin vain 20 eurolla

5. Nosta jalalla

Levy nousee polkaisemalla.

Levy nousee polkaisemalla.

Kipsilevyt voi asentaa suoraan puulattian päälle, mutta levyt pitää nostaa irti betonilattiasta, jotta kosteus ei imeydy levyihin. Levypoljin on erinomainen työkalu levyjen nostamiseen.

Kipsilevy asetetaan polkimien päälle ja nostetaan irti lattiasta astumalla polkimen päälle. Vipuvarsivaikutuksen ansiosta levy nousee kevyellä polkaisulla. Se tarkoittaa, että levyt on helppo ruuvata kiinni ilman työkaverin apua.

Hinta: Alkaen 30 euroa

    Lisää samasta aiheesta Työkalut