MONITOIMITYÖKALU

Vaikka monitoimityökalut eivät ole olleet markkinoilla yhtä pitkään kuin muut työkalut, niistä on nopeasti tullut supersuosittuja. Aluksi kyse oli lähinnä sähkötoimisesta taltasta, koska terän sivuttaissuuntainen liike työntyi salamavauhdilla puuhun, mutta sittemmin laitteista on kehittynyt aitoja monitoimityökaluja. Laitteen perusrunkoon voi ostaa erilaisia työtarvikkeita, alla kuvassa sähköinen taltta (joka on saha, jossa on pienen pienet hampaat). Voit ostaa laitteeseen myös jyrsimen kylpyhuoneen laattasaumojen kaapimiseksi. Laite on täysin korvaamaton, kun on vaihdettava yksittäinen laatta; vältät rikkomasta viereisiä laattoja, kun poistat vaurioituneen laatan. Näin säästät aikaa. Voit käyttää monitoimityökalua myös esim. tappiliitoksiin, jolloin et joudu poraamaan ja puhdistamaan aluetta taltalla.

VINKKI

Varo sahaamasta nauloihin, ruuveihin tmv. Ne rikkovat kalliit terät nopeasti.

ETÄISYYSMITTALAITE

Voiko säästää aikaa käyttämällä sähköistä etäisyysmittaria nivelmitan tai mittanauhan sijaan? Kyllä, aivan varmasti säästyy. Voit itse asiassa mitata koko keittiön siirtymättä itse juuri lainkaan ja ainakin joutumatta ryömimään lattialla ja pitelemään sormea siinä kohdin, missä nivelmitan pää oli. Saat varmasti tarkan mitan ja sisämitat jopa hankalimmistakin kohteista täysin ongelmitta (esimerkiksi keittiönkaapista). Riittää, kun asetat etäisyysmittarin mittauskohteeseen, osoitat ”maalia” ja painat napista. Näin saat tarkan mitat. Tämän jälkeen voit siirtää mitat manuaalisesti piirustukseen tai luonnokseen tai käyttää matkapuhelimesi sovellusta ja siirtää mitat sen avulla suoraan ottamiisi valokuviisi.

VINKKI

Valitse etäisyysmittari, joka käyttää laseria eikä ultraääntä. Ultraääni on hyvin epätarkka, ja vaarana on, että osut johonkin esteeseen, kun mittaat etäisyyttä seinän yli.

LUE LISÄÄ: Testi: Etäisyysmittari

Lataa artikkeli ja tutustu muihinkin aikaa säästäviin työkaluihin.