Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Erittäin helppotekoiset portaat

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Seuraavassa näytetään, miten helposti rakennat portaat.

Portaiden reisipuu, joka tässä on tehty kyllästetystä männystä, on kooltaan 50 kertaa 200 mm. Päät on sahattu jiiriin, joten toinen pää sopii terassin lattiaan ja toinen on maassa.

Lautaan piirretään vatupassin avulla vaakaviiva ja sitten mitataan viivaimella 12 cm. Sen jälkeen vatupassin avulla piirretään pystyviiva, jolloin reisilankkuun on syntynyt kolmio. Aseta puu työpöydälle ja kiinnitä se tiukasti parilla ruuvipuristimella. Sahaa kolmio irti pistosahalla.

Sahauksessa pitää olla tarkkana, sillä kolmiota tarvitaan myöhemmin. Lopeta sahaaminen hiukan ennen vastakkaisen merkin kohdalle päätymistä.

Toinen puoli sahataan merkkiin saakka. Sahaa sitten loput ensimmäisestä puolesta, jolloin kulmakohdasta tulee siisti ja täsmällinen.Irti sahattu kolmio kiinnitetään reisipuuhun niin, että kolmio tulee sahatun kolon jatkeeksi.

Näin askelman leveydeksi saadaan 24 cm.Poraa kolmiopalaan kaksi reikää 6 mm:n terällä. Levitä puuliimaa reisipuun päälle ja pane kolmiopala sen päälle niin, että sahauspinnat ovat aivan kohdakkain.

Kiinnitä pala kahdella ruostumattomalla 6 x 150 mm:n ruuvilla niin, että askelma pysyy varmasti paikallaan. Nyt ensimmäinen askelma on valmis.

Tee toiset samaan tapaan. Askelmien lukumäärä riippuu portaiden paikasta ja leveys käyttötarkoituksesta. Kun askelmat ovat valmiit, sahaa toinen reisipuu ja kiinnitä askelmat ruuveilla.

Jotta portaita olisi miellyttävää käyttää, ne kannattaa rakentaa seuraavan periaatteen mukaisesti: kun yhden askelman leveyteen lisätään 2 askelman välinen korkeusero, summan pitää olla 59-63 cm.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin