Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kaikki nämä jättävät jälkensä, joten nyt saat ohjeet, joiden avulla terassisi säilyy pitkään kauniina ja kestävänä.

Uutta eloa terassiin

Kun kevät viimein saapuu, voi terassi näyttää surulliselta talven jäljiltä. Siinä näkyy usein vihreitä leväläiskiä ja rankkojen kelien aiheuttamia erilaisia kulumisjälkiä.

Mutta ei hätää. Puu on kiitollista materiaalia, ja oikein hoidettuna terassista saadaan jälleen huolitellun kaunis juutta sesonkia varten.

LUE LISÄÄ: Terassipesu: Hoida puuterassi kevätkuntoon

Näytämme nyt, miten puhdistat terassin perusteellisesti terassipesuaineella ja käsittelet sen lopuksi öljyllä, joka on kehitetty erityisesti painekyllästetyille puuterasseille. Jos terassisi on tehty jostakin muusta puusta kuin painekyllästetystä, puhdistukseen liittyvät työvaiheet ovat pitkälti samat kuin tässä, mutta loppukäsittely voi olla erilainen.

Kysy lisää maaleja ja puunkäsittelyaineita myyvistä liikkeistä. Myös terassilautojen valmistajat osaavat yleensä neuvoa, millainen suoja-aine sopii terassiin parhaiten.

Käytämme kauttaaltaan perinteistä tärpättiohenteista öljyä, jonka etuna on, että se voidaan levittää hyvin alhaisessa lämpötilassa – jopa pakkasella, jos puu vain on kuivaa.

Se, valitseeko terassiinsa öljyn tai vesiohenteisen suojan, on pitkälti makuasia. Jotkut väittävät, että klassinen öljykäsittely on puulle ehdottomasti parasta, kun taas toiset ovat sitä mieltä, että vesipohjaiset tuotteet kestävät paremmin.

Valitsitpa minkä tahansa tuotteen, lopputuloksesta ja kestävyydestä ei koskaan tule sen parempaa kuin mitä olet ennakkovalmisteluihin uhrannut. Terassi pitää siis puhdistaa huolellisesti ja antaa puun kuivua läpikotaisin, ennen kuin siihen sivellään puunsuoja.

Työn iloa – se tuottaa tulosta!