Terassi täynnä upeita ideoita

Terassin ei ole pakko olla perinteinen nelikulmainen talonjatke. Katso vaikka!

Tämä terassi on keskellä pihaa. Se on rakennettu betonilaattojen päälle, jotka on asennettu 20 senttiä paksun murskekerroksen varaan. Terassin kansi on 40 senttiä nurmikon yläpuolella, joten terassilta on hyvät näkymät pihalle. Terassiin kuuluu myös selkänojallinen lepopaikka, säilytystilaa, kasvilaatikoita ja mikä tärkeintä: kaljakaivo!

Terassin nurkassa on hiekkalaatikko, joten pienet lapset voivat leikkiä vieressä samaan aikaan, kun muut perheenjäsenet puuhailevat terassilla omiaan. Tämä terassi on erinomainen esimerkki siitä, mitä huolellisella suunnittelulla voi saada aikaan.

Katso kaikki siistit yksityiskohdat:

TYYNYLAATIKOT on suunniteltu siten, että puulaatikon sisällä olevat muovilaatikot yltävät terassin läpi maahan asti. Muovilaatikoiden käyttäminen on todella fiksua, sillä ne suojaavat tyynyjä, vilttejä ja muita tekstiilejä kosteudelta paljon paremmin kuin pelkät puulaatikot.

KASVILAATIKOT on tehty samoista laudoista kuin terassin kansi, joten laatikot sopivat täydellisesti terassin yhteyteen. Laatikon pääty on muutaman sentin päässä terassin alla olevasta säilytystilasta, joten laatikko ei estä luukun avaamista ja sulkemista.

SÄILYTYSTILA sopii esimerkiksi auringonvarjojen ja leikkikalujen varastoksi. Tilaa on helppo käyttää. Ovi on kiinnitetty terassin reunaan kahdella 250 millin lehtisaranalla. Ovi suljetaan salvalla, joten tuuli ei vie tavaroita mennessään.

HIEKKALAATIKKO on upotettu terassin nurkkaan. Laatikon päällä on tiivis laudoitus, joka pitää hiekan laatikossa ja roskat ulkona. Kansi painuu terassin runkoa vasten, joten sen pinta jää samalle tasolle muiden terassilautojen kanssa. Luukku avataan ja suljetaan narusta tehdystä kahvasta.

LEPOPAIKKA sopii rentoutumiseen, auringon ottamiseen ja lehtien lueskeluun. Lepopaikan selkänoja on tehty kahdesta tolpasta ja kolmesta vaakalaudasta. Selkänojan tolpat on upotettu kahteen reikään, jotka ovat hieman isompia kuin tolpat, joten selkänoja kallistuu hieman taaksepäin.

ASKELMA toimii paitsi kulkutienä terassille, myös hyvänä alustana kukkaruukuille ja kynttilälyhdyille. Askelmassa on tarpeeksi tilaa myös pienelle kasvilaatikolle.

TERASSIN RUNKO koostuu yksinkertaisesta kehikosta ja neljästä nurkkatolpasta. Rungon keskikohta on tehty 50x100 millin lankuista, jotka on kiinnitetty reunoihin 60 sentin välein. Laattojen ja rungon väliin on asennettu huopakaistaleet.

Haluatko lukea lisää puuterassin rakentamisesta? Kokosimme kaikki puuterassijutut ja rakennusohjeet tänne.

    Lisää samasta aiheesta Puuterassi