Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

4 VAIHETTA: Näin tuunaat terassisi

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Onko terassistasi tullut harmaa, rähjäinen ja tympeä? Voit puhdistaa ja öljytä sen uuteen loistoon.

Laudat ovat harmaat ja likaiset, ja joissakin paikoissa kasvaa levää. Puhdistus ja öljy palauttavat puun alkuperäiseen loistoonsa.

Terassi kannattaa puhdistaa ja öljytä säännöllisesti, sillä huolto pitää puun kunnossa. Puuterassin pesemiseen on tarjolla paljon erilaisia tuotteita. Pesuaine kannattaa valita sen mukaan, kuinka rähjäinen ja leväinen terassisi on.

Älä sekoita puhdistusaineita keskenään

Jos puu on todella likaista, käytä puhdistamiseen väkevää kaksikomponenttista puhdistusainetta. Älä sekoita kahta erilaista puhdistusainetta keskenään ja noudata käyttöohjeita huolellisesti.

Tässä jutussa laudat pestään vedellä laimennetulla peruspesuaineella, sillä terassi ei ole erityisen likainen.

Ennen kuin öljyät

Ennen öljyämistä kannattaa tarkistaa, onko terassin pinta karhea. Karhea pinta pitää hioa ensin tasaiseksi hiomapaperilla, sillä sileä pinta hylkii hyvin likaa ja leviä.

Tämä terassi käsiteltiin värittömällä öljyllä, koska puun syyt haluttiin jättää näkyviin. Värjätty öljy suojaa puuta väritöntä paremmin, mutta peittää puun luonnollisen kuvion.

1. Levitä pesuaine ja harjaa terassi puhtaaksi

Tässä käytetään peruspesuainetta, joka levitetään pehmeällä harjalla ja hierotaan huolellisesti puuhun. Kasteleminen on tärkeää, jotta levät ja muut roskat muuttuvat notkeiksi ja lähtevät irti pesussa.

2. Huuhtele terassi

Painepesuriin yhdistetty puhdistuspää on tehokkain puhdistusväline. Voit käyttää myös jäykkää harjaa ja pesuainetta. Muista säätää painepesurin tehot minimiin.

KATSO MYÖS: Testit - Korkeapainepesuri

3. Hio laudat, jos puu on tikkuista

Isot, karheat alueet kannattaa hioa epäkeskohiomakoneella. Jos karheita paikkoja on vain vähän, voit käyttää hiomapaeria, jonka karkeus on 120.

4. Öljyä terassi, kun laudat ovat kuivat

Levitä öljy joko pensselillä tai telalla. Poista mahdolliset öljyläikät kuivalla puuvillakankaalla. Jos pinnasta ei tule tasainen, öljyä laudat toiseen kertaan.

Laudat käsiteltiin kirkkaalla öljyllä. Se ei suojaa yhtä hyvin kuin värjätty öljy, mutta puun syyt näkyvät paremmin.

TÄRKEÄÄ: PIDÄ PAINE MATALANA

Painepesurin painetta voi säätää. Terassin pesemiseen kannattaa käyttää tarkoitukseen erikseen suunniteltua harjapäätä, sillä se ei vahingoita puuta. Jos sinulla ei ole terassipäätä, vähennä pesurin painetta, sillä puun pinta voi särkyä, jos terassi pestään täydellä teholla ja tavallisella suihkulla.

Liian kova vesisuihku tekee puusta tikkuisen ja pilaa terassin pinnan.

Terassin pesemiseen tarkoitettu pää ei vahingoita puuta, vaikka pesuria käytetään täydellä teholla.

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin