Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

5 kätevää terassityökalua

Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Kaikenlaisiin tee se itse -projekteihin on saatavilla käteviä erikoistyökaluja, joiden avulla työt sujuvat helpommin ja mukavammin. Terassin tekeminen ei ole mikään poikkeus. Esittelemme tässä jutussa viisi omaa suosikkiamme.

5 kätevää terassityökalua

1. Siisti viimeistely

Terassin pääty on helppo sahata suoraksi yhdellä kertaa, kun kaikki laudat on asennettu. Siihen tarvitaan käsisirkkeli tai upotussaha, joka sopii yhteen ohjainkiskon kanssa. Tässä käytetään Festool TS 55 REBQ -upotussahaa, mutta tarjolla on myös halvempia vaihtoehtoja.

Hinta noin 700 euroa

2. Laudat suoraan

Osa terassilaudoista on aina hieman kieroja. Dextor Powerhand vääntää laudat suoraan ja jättää molemmat kädet vapaiksi työskentelyyn. Lautojen paikkaa voi hienosäätää millintarkasti ruuvinvääntimen avulla.

Hinta noin 150 euroa

3. Piiloruuvit

Essve HDS pitää huolen siitä, että ruuvit menevät puun pinnan alle oikeassa kulmassa ja riittävän syvälle. Ruuvit asennetaan lautojen reunoihin pihtien läpi.

Hinta noin 130 euroa + 60–70 euroa/250 ruuvia

4. Oikea korko

Terassi on helppo rakentaa oikeaan korkoon linjalaserin vaaka­suoran viivan mukaan. Bosch GLL 3-80 on voittanut aiemmin Tee Itsen testin, ja
sen hinta ja laatu ovat hyvässä tasapainossa. Linjaa voi kuitenkin olla vaikea nähdä kirkkaassa päivänvalossa. Jos ilma on liian kirkas, voit odottaa iltaan.

Hinta noin 300 euroa

5. Kaksi terää yhdessä

Ruuvinreikiä ja tapinreikiä ei kannata porata erikseen, jos molemmat voi hoitaa samalla kertaa. CMT 515A poraa kaksi reikää kerralla. Se sopii 4, 5 tai 6 millin ruuveille ja tekee reiät 12, 14 tai 15 millin tapeille.

Hinta noin 80 euroa

Luo Profiili

purchase.course_name_message

Luo Profiili
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin