Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea
Piilota terassin ruuvit

Ollaanpa aivan rehellisiä: terassin pinnassa kiiltelevät ruuvit eivät näytä kovin hyviltä edes silloin, kun ne on asennettu tarkasti suoraan linjaan. Ruuvit voi peittää puutulpilla, mutta tuhannen tulpan poraaminen ja asentaminen kestää ikuisuuden. Onneksi ruuvinkannat voi piilottaa myös paljon helpommin. Ruotsalainen ruuvinvalmistaja Essve on kehittänyt kätevän ja yksinkertaisen HDS-järjestelmän (Hidden Decking System), jossa ruuvit asennetaan viistosti terassilautojen kylkeen. Lautojen reunassa ruuvit ovat piilossa katseilta ja suojassa vedeltä, sillä vesi ei jää seisomaan ruuvien reikiin yhtä helposti kuin vaakatasossa. Terassin rakentaminen ilman näkyviä ruuveja on yllättävän helppoa.

Kolmiosainen järjestelmä

Essven HDS-järjestelmässä on kolme osaa. Aluksi terassilaudat puristetaan yhteen pihdeillä, joissa on ruuvin mentävät reiät. Sen jälkeen laudat kiinnitetään ruuveilla runkolankkuihin lautojen kyljestä 45 asteen kulmassa. Järjestelmän kolmas osa on pitkä ruuvauskärki, joka yltää pihdeissä olevien reikien pohjaan asti ja varmistaa, ettei ruuvi painu liian syvälle lautaan. Ruuvin kannan alla on ylimääräinen kierre, jonka ansiosta ruuvi tarttuu lujasti kiinni lautaan. Kahden ruuvauskärjen HDS-sarja maksaa noin 150 euroa.

LUE LISÄÄ: Terassilaudat- mikä puu sopi parhaiten?

Lataa rakennusohjeet ja katso, miten teet terassin HDS-järjestelmällä

Voit ladata tältä sivulta rakennusohjeet, joissa kerrotaan, miten rakennat terassin nerokkaalla HDS-järjestelmällä. Kun lankut ovat paikallaan, loppu sujuu helposti. Näytämme, miten:

  • mittaat ja asennat lankut
  • kiilaat lankut oikeaan korkoon
  • asennat laudat HDS-järjestelmällä
  • säädät helposti terassin korkeutta
  • teet siistin reunuksen terassin ympärille
  • viimeistelet terassin portailla