Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Komposiittilaudoista on muutamassa vuodessa tullut suosittu terassimateriaali. Me rakennamme ison terassin, joka sijoitetaan niin tiiviisti talon yhteyteen, että sille voidaan astua suoraan talosta. Hanke on suunniteltava huolellisesti, sillä kaikki laudat on tuettava terassin runkopalkeille.

Aloitamme siis huolellisilla mittauksilla ja tarkoilla työpiirustuksilla.

Terassi rakennetaan laadukkaasta komposiitista. Rakennamme sen vanhan laattaterassin päälle. Näin kiilat voidaan kiinnittää vanhaan terassiin niin, että ne eivät pääse liikkumaan.

Ennen ja jälkeen. Kun terassi on rakennettu, työ on tehty. Ei öljyämistä eikä jälkikäsittelyä. Puhdistus uutena riittää.

LATAA KOKO ARTIKKELI ja lue täydelliset rakennusohjeet.

Helppokäyttöinen komposiitti

Komposiittilautoja saa monenvärisinä. Yleensä pinta on uritettu, usein kapeilla urilla toiselta puolelta ja leveillä toiselta.

Digitekniikan ansiosta saatavilla on myös lautoja, joiden pinta muistuttaa puuta.

Lautoja on helppo työstää. Voit käyttää pitkälti samoja työkaluja kuin puutöihin yleensä: käsisahaa sekä pyörö- ja pistosahaa. Saat viilloista kuitenkin suoremmat, jos käytät katkaisu-/jiirisahaa, pöytäpyörösahaa ja upotussahaa.

Komposiitin väri

Puu harmaantuu ulkokäytössä. Myös komposiitti muuttaa väriään. Ensimmäisten 3–4 kk:n aikana lautojen ja reunalistojen väri haalistuu. Tämän jälkeen värimuutokset ovat valmistajan mukaan niin pieniä, että niitä ei lähes näe.

Komposiitti elää

Jos asennat 3,8 metriä pitkän laudan ja ulkolämpötila on 10 astetta, lauta venyy 6 mm, kun lämpötila vuoden kuumimpaan aikaan yltää 30 asteeseen.

TÄRKEÄÄ: Säilytä etäisyys

Komposiitti laajenee ja vetäytyy. Kun rakennat terassia tiiviisti talon yhteyteen, on tärkeää, että kaikkia kiinteitä kohteita vasten jätetään vähintään 15 mm rakoa. Tämä koskee esim. ulkoseinää/sokkelia, sadevesikaivoa ja tolppia. Kun kokoat lautoja pituussuunnassa, 6–10 mm:n rako riittää.