Markiisi

Suojaudu sateelta ja auringolta ja pidä lämpö terassilla markiisin avulla.

Markiisi suojaa terassisi 30 sekunnissa. Saat suojaa auringolta ja sadekuuroilta, ja lämpö pysyy terassilla pidemmälle iltaan. Toisin sanoen markiisin asentamiseen on monta hyvää syytä.

Kaikkia markiiseja ei kuitenkaan asenneta samalla tavalla. Iso ja raskas markiisi voi vahingoittaa rakennusta, ellei sitä kiinnitetä seinään kunnolla.

PDF-artikkelissa kerrotaan, miten markiisin paino jaetaan seinään tasaisesti. Näytämme myös, miten asennat markiisin parhaalla mahdollisilla tavalla kolmeen erilaiseen seinään.

Lue lisää: Atettu terassi.

Käsitteet haltuun

Markiisiostoksilla on pakko syventyä moniin uusiin käsitteisiin. “Ulottuma” kertoo, kuinka kauas seinästä markiisin reuna yltää, “kasetti” on pieni laatikko, joka suojaa suljetun markiisin kangasta ja nivelvarsia, ja "asennuskorkeus” kertoo, kuinka kauas katosta raudat pitää asentaa.

Syvennymme markiisin asentamisen lisäksi käsitteisiin ja tekniikkaan. Kerromme myös, millaisia eri hintaluokkien markiisit ovat. Halvimmat markiisit maksavat alle kaksisataa euroa, mutta kalleimmat useita tuhansia euroa.