UUTTA tällä viikolla

Tee Itsen tämän viikon uutisissa on muun muassa pieni painepesuri, hieno infrapunalämpömittari ja vihreä saumamassa.

Pidä kulkutiet puhtaina

Texasin uusi painepesuri puhdistaa niin laatat, pihakalusteet, autot kuin veneetkin. Näppärän kokoinen kone ei vie liikaa varastotilaa, ja letkun, pistoolin ja pesuainesäiliön voi kiinnittää koneeseen. Letkun voi kääriä rullalle koneen taakse, joten mikään ei roiku tiellä tai putoa kuljettamisen aikana.

Vesiletku on kolme metriä pitkä, joten suihkupistoolin kanssa on helppo liikkua.

Pesuri suihkuttaa vettä 110 barin paineella, ja suihkun muodon voi vaihtaa litteästä, 20 asteen suihkusta voimakkaaseen, pyörivään turbosäteeseen tai todella kovaan pistesuihkuun.

Autonpesu sujuu leikiten koneen mukana tulevan pesuainesäiliön avulla.

Texas HTR1400 maksaa noin 100 euroa.

Mittaa talon lämpötilat

Ryobi RBIRT08 on infrapunalämpömittari, jolla voi tarkistaa kätevästi esimerkiksi ikkunoiden, ullakoiden ja vesiputkien lämpötilan.

Mittari toimii pistesuhteella 1:8, mikä tarkoittaa, että laite mittaa neliömetrin kokoisen alueen kahdeksalla laserpisteellä. Näppärän kokoinen laite toimii -50 asteesta 550 asteeseen.

Lämpömittari pannaan päälle nappia painamalla, ja sitä on muutenkin helppo käyttää.

Selkeä LCD-näyttö tekee lämpötilan lukemisen helpoksi.

Mittari maksaa noin 40 euroa 9 voltin akun kanssa.

Täysi kattaus

Metabon uudessa käsisirkkelissä on kaikki, mitä tarvitaan: voimakas saha, ohjainkisko, laturi, kaksi 8 Ah akkua ja kätevä säilytyslaatikko

Metabon uusi käsisirkkeli sopii sekä terassilautojen katkaisemiseen että isojen levyjen halkaisemiseen.

Metabo KS 18 LTX 57 toimii 18 voltin akulla, ja kahdessa akussa riittää virtaa koko päivän työskentelyyn. Terän halkaisija on 165 milliä, ja se yltää suorassa kulmassa 57 millin syvyyteen. 45 asteen kulmassa sahaussyvyys on 43 milliä. Sirkkeli painaa akun kanssa 3,8 kiloa, ja se on helppo ottaa mukaan.

Terän voi kääntää 50 asteen kulmaan asti.

Kone maksaa noin 800 euroa laturin, kahden 8,0 ampeeritunnin akun ja säilytyslaatikon kanssa.

"Vihreä” saumamassa

Dana Limin uusi akryylisaumamassa on joutsenmerkitty tuote, joka on tarkoitettu sisäkäyttöön. Se tarkoittaa, ettei siinä ole terveydelle haitallisia yhdisteitä.

Dana Lim Acryl Extra 505 on uusinta uutta "vihreiden" saumamassojen kategoriassa. Massa on joutsenmerkittyä, mikä tarkoittaa, ettei siinä ole terveydelle haitallisia ftalaatteja, ja se täyttää ympäristö- ja sisäilmavaatimukset.

Massa on tarkoitettu sisätiloihin saumaamiseen, halkeamien tiivistämiseen ja reikien paikkaamiseen. Sitä voi käyttää sekä listojen että levyjen viimeistelyyn. Massa kutistuu vain vähän, ja kovettuneen massan voi hioa kevyesti.

Massan voi myös maalata. 290 millilitran putkilo maksaa noin 5 euroa.

Äärimmäistä tarkkuutta

Festoolin uusi yläjyrsin on monipuolinen, ja sitä on helppo käsitellä. Lisäksi kone on äärimmäisen tarkka.

Festoolin uusi yläjyrsin sopii kaikkeen listojen viistämisestä ponttien jyrsimiseen ja huullosten tekemiseen. Jyrsintäsyvyyden voi säätää millimetrin kymmenysosan tarkkuudella, ja jyrsintäalue helpottaa työn seuraamista.

Pikajarru ja uudelleenkäynnistyssuoja vähentävät onnettomuusriskiä, ja koneessa on imuliitin, johon voi yhdistää pölynimurin. Se estää sahanpurun leviämisen ympäriinsä.

Festool OF 1010 REBQ maksaa noin 1000 euroa.

TEKNISET TIEDOT

  • Teho: 1010 wattia
  • Maks. jyrsintäsyvyys: 55 mm
  • Virtalähde: verkkovirta
  • Paino: 3 kg

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta