Miten testaatte pensasleikkurin leikkuutehoa?

Verkkosivuston vierailija ihmettelee, miten pensasleikkurin leikkuutehoa voi oikein testata. Lue vastaus täältä.

Tee itse -lehdessä työskentelyn hauskimpiin puoliin kuuluu sopivien tehtävien keksiminen työkalujen vertailutesteihin. Saatamme esimerkiksi järjestää kilpailun, jossa kierretään iskuruuvinvääntimellä suuria ja paksuja ranskalaisia puuruuveja palkkiin tai kokeillaan, kuinka nopeasti painepesurin suihku läpäisee eristelevyn.

Pensasleikkureiden kestävyystestiä varten valmistelimme kokeen, jossa neljä eripaksuista (13, 16, 22 ja 25 mm) pyörötankoa kiinnitettiin tukevasti katkaisemista varten.Viimeisimmässä pensasleikkuritestissämme kaikki työkalut selvisivät vaivatta ohuimman puutangon katkaisemisesta, mutta osalla laitteista oli hankaluuksia paksumpien tankojen katkaisemisessa.

Katso, miten 7 pensasleikkuria selviytyi viimeisimmässä testissämme napsauttamalla tästä.(https://teeitse.com/tyokalut/puutarhakoneet/pensasleikkuri/testissa-akkupensasleikkurit-testasimme-7-akkupensasleikkuria)

Pyöreä puutanko on paljon lujempaa puuta kuin samanpaksuinen elävä oksa. Jos pensasleikkuri pystyy katkaisemaan 13 mm puutangon, voit hyvin olettaa, että se leikkaa myös samanpaksuisen oksan.

Aivan läheltä näkee, miten tiukasti puutanko on pensasleikkurin hampaiden puristuksessa. Hampaiden välisestä etäisyydestä käytetään nimitystä katkaisukapasiteetti, ja tässä tapauksessa se on 24 mm.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Uutta toimitukselta