Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Tulvasuojaus: Suojaa talosi tuhotulvalta

Tulosta Tallenna artikkeli Sinun pitää kirjautua sisään, jotta voit tallentaa artikkeleita

Joskus vettä tulee niin paljon, että se tulvii joka paikkaan. Tässä jutussa kerrotaan, miten voit suojella kotiasi yllätystulvan sattuessa, vuorokauden varoitusajalla ja hyvissä ajoin.

Tulvasuojaus: Suojaa talosi tuhotulvalta.

Hyvä ennakointi auttaa suojautumaan rankkasateelta. Näytämme, mitä pitää tehdä.

Tulvasuojaus rankkasateen aikana: Estä vahingot

Taivas aukeaa ja vettä tulvii joka paikkaan. On liian myöhäistä tehdä pihakiveykseen oikeansuuntainen kaato. Ehdit kuitenkin tehdä monta asiaa, jotka estävät pahimmat vesivahingot.

Tuhotulva: Estä vahingot

TUKI PÖNTTÖ
Joillakin alueilla sadevesi tulvii viemäreihin ja nostaa veden painetta niin paljon, että vesi voi tulvia pöntöstä lattialle. Taita käsipyyhe, paina se pöntön pohjalle ja sulje kansi. Tarvittaessa voit teipata kannen kiinni ilmastointiteipillä.

Tuhotulva: Estä vahingot

PEITÄ LATTIAKAIVO
Lattiakaivo pitää tukkia samalla pöntön kanssa, jos vesi uhkaa tulvia ylös viemäristä. Aseta kaivon päälle käsipyyhe ja paina se lujasti kiinni levyn ja kattoon kiilatun lankun avulla.

Tuhotulva: Estä vahingot

SULJE IKKUNAT JA OVET
Sulje alhaalla olevat ovet ja ikkunat. Se saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta sulkeminen voi unohtua kaiken keskellä. Tuki hiekkasäkeillä kellarin luukut ja muut aukot.

Tulvasuojaus vuorokauden varoitusajalla

Säätiedotus varoittaa vuorokauden päästä tulevasta tulvasta. Se tarkoittaa, että talo on vaarassa. Vuorokausi on kuitenkin niin pitkä aika, että ehdit estää talon kastumisen.

Lue lisää: Suojaa talosi tuhotulvalta

Tuhotulva: 24 TUNTIA AIKAA

KÄYTÄ HIEKKASÄKKEJÄ
Kaikki taloon johtavat aukot pitää tukkia, jotta vesi ei pääse sisään. Käytä vesieristeenä isoa muovia ja lastaa sen päälle hiekkasäkkejä. Tyhjät hiekkasäkit maksavat noin euron kappale.

Tuhotulva: 24 TUNTIA AIKAA

TUKI RITILÄT
Jos talossa on pieniä tuuletusaukkoja lähellä maan pintaa, ne pitää tukkia ennen tulvan tuloa. Näin lähellä maata olevat ritilät ovat vaaraksi rakenteille, joten ne kannattaa tukkia pysyvästi.

Tuhotulva: 24 TUNTIA AIKAA

PUHDISTA RÄYSTÄSKOURUT
Sadevesi voi valua alas seiniä pitkin, jos räystäskourut ovat täynnä roskaa. Tartu tikkaisiin ja poista roskat nopeasti.

Tuhotulva: 24 TUNTIA AIKAA

JOHDA VESI POIS
Kaupoissa on erilaisia väliaikaiseen käyttöön tarkoitettuja syöksytorven jatkeita, jotka ohjaavat veden kauas talon perustuksista. Osa letkuista on noin metrin pituisia, mutta pisimmät mallit kuljettavan veden jopa sadan metrin päähän talosta. Maan pitää viettää pois talon suunnasta, jotta letku ei aukea väärään suuntaan ja kastele taloa.

Tulvasuojaus hyvän sään aikana: Suojaa kotisi tulevaa varten

Suojaa talosi tulevilta tulvilta. Varmista, ettei vesi pääse taloon ja valuu pois talon suunnasta. Salaojien asentaminen ja pihan oikaiseminen on työlästä, mutta se kannattaa pitemmän päälle.

Tuhotulva: Suojaa kotisi hyvissä ajoin

PIDÄ TALO KUIVANA
Salaojat pitävät talon kuivana, mutta niiden asentaminen on raskasta ja kallista työtä. Jos asennat salaojat, harkitse samalla kellarin eristämistä.

Tuhotulva: Suojaa kotisi hyvissä ajoin

TUKI VIEMÄRIT
Takaiskuventtiili on helpoin tapa varmistaa, ettei vesi tulvi viemäristä taloon. Takaiskuventtiili asennetaan yleensä poistoviemäriin talon seinän ja kunnan viemärin väliin, mutta sen voi asentaa myös kellarin lattiaan pöntön tai altaan alle.

Tuhotulva: Suojaa kotisi hyvissä ajoin

OIKAISE MAAN PINTA
Maan pinnan tasoittaminen ja oikeansuuntaisen kallistuksen tekeminen on tehokkain tapa ehkäistä veden valuminen taloon. Jos maan pinta kallistuu taloon päin, ei auta muu kuin kaivaa.

Sopiva kallistus on helpointa tehdä pyörivän laserin avulla. Maan pinnan pitää kallistua 1–2 senttiä metriä kohti. Vuokraa kaivuri, jos joudut kaivamaan paljon.

Tilauksesi
Tilaus
Luo Profiili
Olet ostamassa seuraavan käyttöoikeuden:
Artikkeli: Tulvasuojaus: Suojaa talosi tuhotulvalta
Kokonaishinta: null euroa
Enemmän vähemmällä?
Saat käyttöösi 1000 rakennusohjetta ja digitaalisen sisällön hintaan vain 2,50 euroa
    • Käyttöoikeus yli 1000 digitaaliseen rakennusohjeeseen
    • Tilauksen voi lakkauttaa koska vain.
    • Tutustumistarjouksen jälkeen tilaus jatkuu kestotilauksena hintaan 9,95 euroa/kk.
Ensimmäinen kuukausi vain 2,50 euroa
Syötä etunimesi
Syötä sukunimesi
Tarkista sähköpostiosoite
Salasanassa pitää olla vähintään 6 merkkiä
Näytä
signup.credentials_form.terms_error
Takaisin
Kirjaudu sisään
Tarkista sähköpostiosoite
Salasana vaaditaan
Näytä
Takaisin