Tee nämä asiat ennen myrskyä

Rankat vesisateet saattavat tietää unettomia öitä monille talonomistajille. Huonosti nukutaan etenkin niissä taloissa, joissa on kellari. Voit kuitenkin suojata talosi tuhotulvalta, kun valmistaudut siihen oikein.

Viemärivesi nousee rankkasateella pöntön kautta kellariin!

Tee nämä 6 asiaa nyt:

Kun Ilmatieteen laitos varoittaa myrskystä, voit tehdä muutaman asian rajoittaaksesi vahinkoja:

  1. Tarkista vesikourut ja syöksytorvet. Niissä ei osaa olla lehtiä ja roskia.
  2. Tarkista sadevesikaivosi (jos niitä on). Ne ovat syöksytorvien alla ja täyttyvät joskus hiekasta ja roskista. Jos kaivon pohja on täynnä tavaraa, vesi ei pääse jatkamaan matkaansa tontin kokoojakaivoon.
  3. Kokoa tavarat pois kellarin lattialta. Etenkin sähkölaitteet, paperit ja muut herkät tavarat.
  4. Katkaise sähkö kaikista pistorasioista, jotka voivat jäädä veden alle. Irrota niiden sulakkeet sähkötaulusta.
  5. Jos vesi on tulvinut aiemmin sisään kellarin ovesta, vuoraa oven edusta hiekkasäkeillä.
  6. Jos voit, tuki lattiakaivot väliaikaisesti. Peitä kaivo jätesäkkiin käärityllä käsipyyhkeellä, aseta jätesäkin päälle levynpalanen ja kiilaa se paikalleen katon ja lattian väliin pystytetyllä laudalla.

Levy on kiilattu laudalla katon ja lattian väliin. Se pysyy paikallaan, vaikka vesi pyrkisi ylös viemäristä kovalla paineella.

Valmistaudu paremmin seuraavaan rankkasateeseen

Kun sade on laantunut, voit valmistautua kaikessa rauhassa seuraavaan sadekuuroon. Tärkeintä on valmistautua viemäriveden nousuun asentamalla viemäriin takaiskuventtiili. Voit lukea lisää takaiskuventtiilistä tästä jutusta: Asenna takaiskuventtiili ja estä viemärin tulviminen kellariin.

Jos kellarisi tai talosi tulvii joka rankkasateella, joudut tekemään hieman isomman investoinnin. Salaojien asentaminen on kallista ja raskasta työtä, mutta oikein rakennettu salaojitus takaa rauhalliset yöunet kaikkein kovimmillakin sateilla. Voit lukea salaojista lisää tästä jutusta: Estä kellarin tulviminen salaojilla

LUE LISÄÄ: Tulvasuojaus: Suojaa talosi tuhotulvalta

Näin tiedät, onko kellarisi taas kuiva!

Kastunut kellari pitää kuivattaa huolellisesti. Ilmoita kosteusvahingosta vakuutusyhtiöön, neuvottele korvauksista ja siitä, kuka kellarin kuivattaa.
Voit selvittää seinien ja lattian kosteusprosentin kosteusmittarilla. Kosteuden pitäisi laskea alle 15 prosentin, ennen kuin seinät tai lattiat voi maalata uudelleen. Muuten maali voi irrota, kun kosteus haihtuu puusta ja työntää maalin irti.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Talo