Lisärakennus, osa 10: Seinän verhoilu

Lisärakennuksen seinäverhoilu on kuin piste i:n päälle. Se voidaan tehdä useilla eri tavoilla. Olemme valinneet projektiimme tyylikkään ja samalla taloudellisen ratkaisun.

Johdanto

Sitten on jäljellä enää viimeinen silaus eli ulkovuorauslautojen asentaminen.

Talon seinistä haluttiin tehdä ainutlaatuisen näköiset mutta samalla sellaiset, ettei ulkovuorauksen hinta nouse taivaisiin. Taloon saatiin sahalta erilevyisiä kuusilautoja, jotka asennettiin koko ajan vaihtelevaan kuvioon.

Rimat maalattiin kolmeen kertaan ennen asentamista: aluksi pohjamaalilla ja sen jälkeen kahteen kertaan peittävällä pintamaalilla.

Ohjeet

01
Asenna seiniin rimat 10 Vaihe

1

Aloita ulkovuorauksen asentaminen ulkonurkasta ja mittaa vanerin ja räystään välinen matka. Sahaa rimojen yläpäät poikki suorassa kulmassa ja alapäät 15 asteen kulmassa.

2

Merkitse alimman naularivin paikka, jotta saat asennettua naulat suoriin riveihin. Paikat on helppo merkitä, kun laudat ovat vielä irrallaan.

3

Rimojen alapäät imevät kosteutta, joten ne kannattaa maalata perusteellisesti. Voit kastaa rimat maalissa. Annan maalin kuivua pohjamaalin ja pintamaalikerrosten välillä.

4

Nyt on aika asentaa rimat valitun kuvion mukaan. Voit kokeilla, mikä näyttää hyvältä ja valita kuvion sen perusteella.

5

Piirrä naulojen paikat vatupassilla, jotta kaikista naulariveistä tulee yhtä suorat kuin alarivistä. Seinästä tulee siistin näköiset, jos naularivit ovat yhtä kaukana toisistaan, esimerkiksi 40 sentin välein.

6

Kiinnitä rimat kahdella naulalla joka kohdasta. Kapeille rimoille riittää yksi naula. Voit käyttää apuna noin sentin paksuista välikapulaa, mutta muutaman millin heitot eivät haittaa mitään.

7

Jatka piirtämistä ja asenna naulat mahdollisimman suoriin riveihin. Seinä näyttää tyylikkäältä, kun kaikki naulat ovat suorassa.

8

Lautojen yläpäät sahataan päädyssä viistoiksi otsalautojen mukaan. Laudat asennetaan ylipitkinä ja katkaistaan lopuksi poikki alhaalta sirkkelillä. Terä säädetään viistoon, jotta laudat katkeavat oikeassa kulmassa.

9

Tee ainutlaatuinen asennuskuvio
Tämän talon ulkovuorausrimat sahattiin kuusilaudoista. Rimojen leveydet ovat 2,5, 3,5, 4,5, 5,5, 6,5 ja 7,5 senttiä. Voit kokeilla erilaisia asennuskuvioita sen jälkeen, kun olet maalannut rimat.

Rimat kannattaa katkaista alapäästä yhdellä kertaa, jotta seinän alareunasta tulee suora. Säädä sirkkelin terä viistoon kulmaan, jotta vesipisarat eivät jää roikkumaan rimoihin vaan putoavat nopeasti maahan. Noin 15 asteen kulma on sopiva.

10

Vesipisarat putoavat nopeasti maahan viistosta päästä.

Materiaalit

SEINÄT (ULKOVUORAUS)

Pystyrimoitus kuusilaudasta:
• Rimoja, 75 m2

Lisäksi:
• Nauloja
• Ulkomaalia

Hinta

Noin 1 100 euroa

Tutustu kaikkiin osaprojekteihin, joiden teemana on "60 m2 lisärakennusta 39 000 eurolla":

Alla voit siirtyä yksittäisiin osaprojekteihin ja tutustua koko toteuttamaamme rakennusprosessiin.

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Laajennus