Katetun terassin tilalle lisähuone

Tarvitsetko enemmän oikeaa, lämmitettyä huonetta kuin katettua terassia? Terassi on yleensä paikassa, johon voi tehdä lisähuoneen.

Katetun terassin

Katettu terassi on yleensä talon takana paikassa, johon rakennettavalle lisähuoneelle on melko helppo saada rakennuslupa.

Katettu terassi on lähes poikkeuksetta talon pihan puoleisella seinustalla olohuoneen jatkeena. Katettu ja lasitettu terassi toimii kesäisin lisähuoneena, johon on helppo siirtyä syömään, rentoutumaan ja viettämään aikaa, mutta talvisin katetulla terassilla on vain vähän käyttöä. Usein se toimii lähinnä grillin ja polttopuiden katoksena. Grilli pärjää myös varastossa, ja polttopuut voi pinota mihin tahansa, mutta lisähuoneen paras paikka on ehdottomasti talon pihan puoleisella seinustalla.

Talon laajentamiseen tarvitaan rakennuslupa. Jos suunnittelet lisähuoneen rakentamista, tarkista ensimmäiseksi, ettei lisähuoneen rakentaminen ylitä tontin rakennusoikeutta. Muista myös, että lämmitetyn, asuinkäyttöön tarkoitetun lisähuoneen pitää täyttää nykyiset energiatehokkuusvaatimukset. Katto, lattia ja seinät pitää eristää hyvin, ja huoneessa pitää olla tarpeeksi isot ikkunat.

Ongelma

Talossa ei ole makuuhuonetta yövieraille. Katettu terassi oli vajaakäytössä, joten huone päätettiin tehdä sen tilalle.

Ratkaisu

Katetun terassin ympärille rakennetaan seinät, ja huoneen sisäänkäynti tulee vanhan takaoven kohdalle. Makuuhuoneen ja lisähuoneen välinen ikkuna peitetään. Osa katetusta terassista jää sellaisekseen.

    Lisää samasta aiheesta Laajennus