Anna teinien muuttaa autotalliin

Omalla sisäänkäynnillä varustettu autotalli voi tarjota perheen teini-ikäisille tilaa ja vapautta. Autotallia voi tietenkin käyttää myös muuhun, kuten kuntoilutilana tai ateljeena.

Anna teinien muuttaa autotalliin

Autotallinoven tilalle vaihdetaan uusi etuseinä, jossa on ovi ja ikkuna.

Jos autotalli on sinulle tarpeeton, se voi olla edullinen ratkaisu neliömetrien lisäämiseen, koska siinä on jo perustus, seinät ja katto. Siitä puuttuvat ”vain” sisätilat, joihin on tehtävä lattia, rakennettava seiniä ja lisättävä eristystä.

Eristys ei ainoastaan pidä lämpöä sisällä, vaan auttaa myös vaimentamaan melua. Tämä on hyvä ottaa huomioon, jos autotallia käytetään teini-ikäisten omana soppena. Autotallissa voi esimerkiksi soittaa kovaäänistä musiikkia häiritsemättä muita perheenjäseniä tai naapureita.

Jos haluat vaimentaa melua, harkitse sisäseinien rakentamista kuitukipsistä. Ne ovat painavampia kuin tavalliset kipsilevyt, joten ne eristävät ääntä paremmin. Kun sisäseinät rakennetaan hieman kauemmaksi ulkoseinistä, saadaan myös parempi äänieristys seinien väliin jäävän tyhjän tilan ansiosta.

Pohdi joustavia ratkaisuja

Jos autotalli toimii teini-ikäisten tilana, on hyvä vaihtaa autotallin oven tilalle seinä, jonka ikkunat tarjoavat sekä hätäpoistumisreitin että valoa, ja oven, joka luo oman sisäänkäynnin. Seinän rakentaminen käy helpoiten koolauspuiden avulla. Puurakenne on myös fiksu, koska se on helppo purkaa, jos haluat uusia autotallisi.

Teinithän muuttavat kotoaan jossain vaiheessa, joten on fiksua ajatella joustavia ratkaisuja, jotta tilaa voi myöhemmin käyttää johonkin muuhun – tai autotallina.

Ongelma

Lapset tarvitsevat kasvaessaan enemmän tilaa yhdessäoloon ystävien kanssa. Ja tilan, jossa voi ehkä melutakin hieman häiritsemättä kodin muita asukkaita.

Ratkaisu

Autotallista tulee teiniikäisen ylimääräinen oleskelutila. Autotalliin pääsee suoraan talosta oven kautta, ja siinä on myös oma sisäänkäynti. Tällöin kodin muut asukkaat eivät häiriinny, kun teini-ikäinen tulee myöhään kotiin tai hänellä on ystäviä kylässä.

    Lisää samasta aiheesta Laajennus