Työkalutaulu: Näin teet täydellisen työkalutaulun!

Työkalutaulu ei ehkä ole maailman mielenkiintoisin asia, mutta se pitää verstaan ojennuksessa. Tämä taulu on helppo rakentaa, ja sitä voi muokata tarpeen mukaan.

Työkalutaulu: Työkalutelineitä voi siirrellä eri puolille taulua.

Työkalutelineitä voi siirrellä eri puolille taulua.

Tämä työkalutaulu tehdään listoista. Reunoilla olevat pystylistat määrittävät taulun korkeuden. Pystylistojen väliin ruuvataan seitsemän vaakalistaa, ja työkalutelineet asennetaan kuuteen riviin.

Työkalutelineet tehdään vanerinpaloista, jotka työnnetään vaakalistojen väliin jyrsittyihin uriin. Vanerinpaloihin kiinnitetään puunpalat, joihin jyrsitään tai porataan paikat työkaluille.

Näin teet itsellesi työkalutaulun

1. Sahaa sopivat palat. Käytä käsisirkkeliä tai upotussahaa ja sahaa levy kuusi senttiä leveiksi suikaleiksi. Päätä työkalutaulun koko ja sahaa listat sen mukaan.

2. Mittaa työkalutelineiden koko. Ruuvimeisselit, pihdit ja muut työkalut asennetaan telineisiin, jotka kiinnitetään vaneriin. Tämä vaneri on 6,5 mm paksua.

3. Jyrsi telineiden urat vaakalistoihin. Näistä urista tehdään 8 milliä leveät ja 12 milliä syvät. Urat tehdään kiinteällä jyrsimellä, mutta voit käyttää myös yläjyrsintä.

4. Nyt listoissa on urat. Ylimmän listan toisella puolella on 12 milliä syvä ura, alimmassa listassa on 13 milliä syvä huullos.

5. Poraa listoihin reiät. Poraa kumpaankin päähän kaksi reikää neljän millin terällä. Jos teet yli kaksi metriä leveän työkalutaulun, asenna keskelle ylimääräinen tukilista.

6. Asenna vaakalistat. Tässä käytetään apuna neljän sentin kokoisia välikapuloita työn helpottamiseksi. Kiinnitä jokainen lista kahdella 4x30 millin ruuvilla kummastakin päästä.

7. Sahaa ja poraa työkalujen paikat. Tässä käytetään pistosahaa talttojen kolojen tekemiseen.

8. Tässä tehdään teline ruuvimeisseleille. Voit tehdä paljon erilaisia työkalutelineitä ja päättää kolojen pituuden ja muodon työkalujen koon mukaan.

9. Ruuvaa työkaluteline ja vanerista tehty taustalevy yhteen. Poraa reiät terällä, jossa on upottaja, ja kiinnitä jokainen teline kahdella ruuvilla.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Verstas