Rakennusohjeet
Helppo
Vaikea

Kun verstas jää pieneksi tai siellä käytetty aika kuluu enimmäkseen tavaroiden siirtelyyn paikasta toiseen, pöytätilan raivaamiseen ja puolihuterien tukien rakentamiseen isoja levyjä ja pitkiä listoja varten, on aika antaa periksi ja sisustaa koko huone alusta alkaen uusiksi. Kun seuraat ohjeitamme, säästät aikaa ja saat verstaastasi enemmän iloa irti.

Paneudumme artikkelissa suuriin linjoihin ja perustaviin ratkaisuihin. Suunnittelu käynnistyy työpöydistä. Suunnittelun lähtökohtana on se, että kaikki pöydät ovat kerrankin kiinteitä, vankkoja ja muunneltavissa, ja ne asennetaan samalle korkeudelle.

TOIMITUS SUOSITTELEE: Järjestä verstaasi oikein

Kyse on todella kaikista pöydistä, myös pöytäsahalle ja katkaisu- ja jiirisahalle tarkoitetuista tasoista. Näin kaikkia pintoja voidaan käyttää moneen eri työtehtävään, ja niitä voidaan yhdistää toisiinsa, jolloin saadaan käyttöön paljon isompia työpöytiä kuin pieneen huoneeseen yleensä pystytään sovittamaan.

Jotta kaikki työpisteet toimisivat mahdollisimman hyvin, on tärkeää, että lattiatila jää vapaaksi ja pöytiä ei käytetä säilytyspaikkoina. Kaikki tarvikkeet ja työvälineet ripustetaan seinille ja kattoon, ennen kuin työpisteet rakennetaan.

Pöytä, hyllyt ja kaapit valaistaan hyvin, koneille varataan riittävästi tehokkaita pistorasioita ja verstaan tuuletuksesta huolehditaan. Asiat järjestyvät, kunhan pöydät saa paikoilleen. Verstaan toimivuus rakentuu kätevien pöytien varaan.