Hallitse ulkovalaistusta Wi-Fi-yhteydellä

Aiotko sinäkin koristella kotisi jouluksi? Ja mieluiten niin, etteivät valot pala yötä päivää kuluttamassa turhaan sähköä? Ota tällöin valot haltuusi Wifipistorasian avulla.

Käynnistys, sammuttaminen ja ohjelmat

Ratkaisuna on pieni pistoke, joka kytketään jouluvalojen pistorasiaan. Yhdistä sitten pistoke langattomaan verkkoon, niin pääset ohjaamaan jouluvaloja puhelimellasi.

Voit ohjelmoida valot syttymään ja sammumaan haluamiisi aikoihin, ja voit vaihdella ajankohtia päivästä toiseen. Voit esimerkiksi asettaa valot syttymään iltahämärän tullessa, sammuttaa ne keskiyöllä ja sytyttää uudelleen pimeinä aamun tunteina ennen auringonnousua.

Tällaisia pistokkeita on saatavana runsaasti, ja jos käytössäsi on Philips Hue tai vastaava järjestelmä, voit valita saman merkin pistokkeen. Olemme valinneet tähän LEDVance-merkkisen pistokkeen, joka ei vaadi muuta kuin Wifi-yhteyden.

Lue myös: Mikä on WiFi, ja miten se toimii?

Näin ohjelmoit pistokkeen

Aloita lataamalla LEDVANCE SMART+ WiFi -sovellus. Löydät sen App Storesta tai Google Playstä. Voit myös ottaa kuvan laatikon QR-koodista ja napsauttaa linkkiä. Luo sitten profiili sähköposti osoit teen ja salasanan avulla ja syötä sähköpostitse saamasi koodi. Sovellus on saatavilla vain englanniksi, mutta sen käyttö on melko helppoa.

Kytke sitten pistoke pistorasiaan. Valitse sisätiloissa oleva pistoke läheltä reititintä alkuasetusten säätämiseksi sekä sovelluksen ja pistokkeen välisen yhteyden muodostamiseksi.

  1. Lisää laite napsauttamalla Add Device [1]. Jos olet jo lisännyt laitteita, ne näkyvät luettelossa, kun taas uudet laitteet lisätään napsauttamalla plus-merkkiä [2].
  1. Napsauta Auto Scan -välilehteä [3] ja odota, kunnes laite tulee näkyviin. Voit lisätä laitteen myös manuaalisesti [4] valitsemalla sen luettelosta, mutta se on hieman vaikeampaa. Kokeile Auto Scan -toimintoa uudelleen ja siirrä tarvittaessa pistoketta ja reititintä lähemmäksi toisiaan, jos yhdistäminen ei onnistu ensimmäisellä kerralla. Napsauta pistoketta [5].
  1. Odota, että pistoke asennetaan. Sinua pyydetään syöttämään langattoman verkon salasana. Kun pistoke on asennettu, voit nimetä verkon uudelleen [6]. Jos sinua pyydetään asentamaan uusi laiteohjelmisto, tee se. Kun olet valmis, valitse Done [7].
  1. Nyt voit siirtää pistokkeen oikeaan paikkaan ulos. Näytössä on oranssi tausta, kun valot palavat, ja harmaa, kun ne eivät ole päällä. Sytytä ja sammuta painikkeesta [8] ja aseta ajastin päälle [9].
  1. Valitse sopiva syttymisaika [10] pistokkeelle yhtenä tai useampana päivänä viikossa [11]. Toista sama toimenpide sammutusajankohdan kohdalla ja lisää tarvittaessa useampia aikoja, jos haluat eri päiville tai ajankohdille erilaisia ohjelmia.

Muut lukevat juuri nyt …