Estä murrot - asenna terassin oveen lukko

Monet uudet terassin ovet on varustettu ovenkahvalla, jota ei voi lukita. Vaihtamalla kahvan lukolliseen malliin pystyt melko pienellä vaivalla suojaamaan kotiasi murroilta.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
100 euroa

Johdanto

Murtovaras pystyy avaamaan lukotto-man terassin oven ulkoapäin harmitta-van helposti. Ovi tarjoaa myös hyvän pakoreitin talossa jo ahkeroivalle var-kaalle.

Jos haluaa tehdä kutsumattomien vieraiden elämästä vaikeampaa, oven-kahva kannattaa vaihtaa lukolliseen malliin. Tehtävä on onneksi varsin helppo, ja siitä selviää noin tunnissa. Näytämme, miten asennetaan Ruko 7812 -terassin ovenkahva. Asennustapa on pitkälti sama myös muiden valmistajien kahvamallien kanssa. Uusi lukittava kahva kiinnitetään yhteen suuntaan kiertyvillä ruuveilla, jotta kahvaa ei enää asennuksen jälkeen saa noin vain irti.

ONGELMA:
Terassin ovessa on tavalli- nen ovenkahva, joten oven saa helposti auki.

RATKAISU:
Ovenkahva on helppo vaihtaa sylinterilukolla varustettuun malliin, jolloin oven saa avattua vain avaimella.

Vie aikaa

Noin tunti

Hinta

Lukollinen ovenkahva maksaa noin 100 €.

Vaikeusaste

Melko helppo

Ohjeet

1

Irrota vanha ovenkahva. Tässä terassin ovessa on kahva vain sisä-puolella. Se on kiinnitetty kahdella tavallisella ruuvilla. Kun ruuvit on poistettu, kahva on helppo irrottaa.

2

Kokoa uusi lukollinen kahva asettamalla sylinterilukko oven-kahvaan. Varmista, että sylinterissä oleva lukitustappi menee oikein ovenkahvan lukko-osaan.

3

Kiinnitä sylinterilukko ovenkahvan takapuolelta kahdella ovenkahvan mukana saatavalla ruuvilla.

4

Merkitse ruuvien paikat. Ole tarkkana, että ovenkahva asettuu täysin pystysuoraan.

5

Poraa uudet reiät 2-3 mm:n puupo-ralla ja kiinnitä kahva ensin tavallisilla ruuveilla. Tarkista, että kaikki toimii kuten pitää, ennen kuin kiinnität kahvan lopulli-sesti vain yhteen suuntaan kiertyvillä ruu-veilla. Tämän jälkeen kahvaa ei enää saa irti.