Estä murrot - asenna terassin oveen lukko

Monet uudet terassin ovet on varustettu ovenkahvalla, jota ei voi lukita. Vaihtamalla kahvan lukolliseen malliin pystyt melko pienellä vaivalla suojaamaan kotiasi murroilta.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
100 euroa

Johdanto

Murtovaras pystyy avaamaan lukotto-man terassin oven ulkoapäin harmitta-van helposti. Ovi tarjoaa myös hyvän pakoreitin talossa jo ahkeroivalle var-kaalle.

Jos haluaa tehdä kutsumattomien vieraiden elämästä vaikeampaa, oven-kahva kannattaa vaihtaa lukolliseen malliin. Tehtävä on onneksi varsin helppo, ja siitä selviää noin tunnissa. Näytämme, miten asennetaan Ruko 7812 -terassin ovenkahva. Asennustapa on pitkälti sama myös muiden valmistajien kahvamallien kanssa. Uusi lukittava kahva kiinnitetään yhteen suuntaan kiertyvillä ruuveilla, jotta kahvaa ei enää asennuksen jälkeen saa noin vain irti.

Ohjeet

01
Toimi näin 5 Vaihe

1

Irrota vanha ovenkahva. Tässä terassin ovessa on kahva vain sisä-puolella. Se on kiinnitetty kahdella tavallisella ruuvilla. Kun ruuvit on poistettu, kahva on helppo irrottaa.

2

Kokoa uusi lukollinen kahva asettamalla sylinterilukko oven-kahvaan. Varmista, että sylinterissä oleva lukitustappi menee oikein ovenkahvan lukko-osaan.

3

Kiinnitä sylinterilukko ovenkahvan takapuolelta kahdella ovenkahvan mukana saatavalla ruuvilla.

4

Merkitse ruuvien paikat. Ole tarkkana, että ovenkahva asettuu täysin pystysuoraan.

5

Poraa uudet reiät 2-3 mm:n puupo-ralla ja kiinnitä kahva ensin tavallisilla ruuveilla. Tarkista, että kaikki toimii kuten pitää, ennen kuin kiinnität kahvan lopulli-sesti vain yhteen suuntaan kiertyvillä ruu-veilla. Tämän jälkeen kahvaa ei enää saa irti.

Vie aikaa

Noin tunti

Hinta

Lukollinen ovenkahva maksaa noin 100 €.

Vaikeusaste

Melko helppo

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Murtosuojaus