Lukijoiden parhaat: 5 loistavaa säilytysvinkkiä

Tee Itsen lukijoilla on valtavasti hyviä ideoita ja ratkaisuja arjen pulmatilanteisiin. Tässä on viisi luovaa vinkkiä, joiden avulla kotiin saa mainiosti lisää säilytystilaa.

1. Jätteiden lajitteluun sopiva kaappi

"Olemme suurperhe, joten jätettä syntyy paljon. Aikaisemmin lajittelimme jätteet movikasseihin, mutta ne täyttyivät nopeasti ja näyttivät rumilta. Nyt olen rakentanut kahdesta portaiden alla olevasta kaapista jätteiden lajitteluaseman, ja sain näin myös portaiden alustan hyötykäyttöön. Kaappien ovissa on reiät, joista jäte työnnetään sisään. Reikien takana on korilliset hyllyt, joihin jäte päätyy. Jäteasemaa on kaikkien helppo käyttää ja tyhjentää. R.J."

Portaiden alla olevat kaapit on räätälöity jätteiden lajitteluun, joten jätteitä ei tarvitse kuljettaa ulos muovikassi kerrallaan.

2. Vakiokaapit vinokaton alle

"Kaappitilan puute oli iso ongelma mökillämme. Kun ryhdyimme remontoimaan yläkertaa, asensin vinokaton alle kaapit, jotta tämä tila saataisiin paremmin hyödynnettyä.

Käytin hankkeeseen Ikean vakiokaappeja. Laskin, että jos korottaisin kaappeja hieman, saisin jokaiseen niistä tilaa kahdelle vetolaatikolle: yhdelle syvälle alalaatikolla ja lyhyemmälle ylälaatikolle. Tämä edellytti, että kaapeille tehdään sokkelit, jotka pitäisi myös sahata sivuilta viistoon, jotta ne sopivat vinokaton alle.

Asensin kaappien kahden vinosivun väliin kaksi jäykistintä niin, että kaapit seisovat vakaasti ja vetolaatikot sopivat niihin tarkasti. Vetolaatikot liukuvat kiskoilla. Hanke oli työläs, mutta näin saimme paljon säilytystilaa, mistä olemme yhä todella iloisia. K.N."

Mökillä tarvittiin lisää säilytystilaa. Sitä saatiin vinokaton alle asennetuista kaapeista vetolaatikostoineen.

3. Kaappiseinä ja silitysasema

"Kun rakensimme uuden kaappiseinän, seinustalle jäi ylimääräinen pieni tila. Rakensin kehikon, joka sopii tähän tilaan, ja asensin kehikon alle pyörät, jotta sen voi vetää esille. Silityslauta on saranoitu kehikkoon, jotta sen saa helposti esille ja jälleen paikalleen. F.C."

Kaapin alla on kalustepyörät, joten sen voi vetää ulos. Siispä kaappi ulos, lauta esiin ja silitysrauta päälle – ja silittämään!

4. Upea erkkeri ja IKEA-kaappi

"Keittiössäni on erkkeri, jota ei ole hyödynnetty täysipainoisesti. Niinpä ostin IKEAsta muutaman keittiökaapin, jotka sovitin mittaan siten, että ne mahtuvat erkkeriin. Näin sain ylimääräistä säilytystilaa. Lisäksi sovitin keittiökalusteiden päälle mustan MDF-levyn, joka toimii ylimääräisenä ikkunalautana ja viimeistelee erkkerin ilmeen. Työhön meni vain pari tuntia. A.B."

Erkkeriin syntyi kädenkäänteessä lisää säilytystilaa.

5. Väliseinään Säilytystilaa

"Kun remontoimme kylpyhuoneemme, rakensimme ammeen ja suihkukaapin väliin seinän. Teimme seinästä tavanomaista paksumman, noin 25 cm, jotta pystyimme asentamaan seinään vetokaapistot. Mausteille tarkoitetut keittiönkaappimallit osoittautuivat parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä ne sopivat hyvin myös pienille pulloille ja ruukuille, joita kylpyhuoneessa yleensä säilytetään.

Vetokaapit vedetään ulos edestä päin, jolloin tavaroihin pääsee hyvin käsiksi sivuilta. Z.R."

Kylpyammeen ja suihkutilan väliseen seinäkkeeseen mahtuu laatikko poikineen.

    Muut lukevat juuri nyt …

    Lisää samasta aiheesta Säilytys