Naulat ja ruuvit järjestykseen

Naulat ja ruuvit pysyvät järjestyksessä kätevissä laatikoissa, jotka voi vaikka ottaa mukaan.

Vaikeusaste
Vie aikaa
1 tunti
Hinta
10 euroa

Johdanto

Yhtenä päivänä ruuveja tarvitaan verstaalla, toisena pihalla leikki-mökkiä korjattaessa, kolmantena päivänä tuttavaperheen luona. Tästä huolimatta ruuvit pysyvät koko ajan jär-jestyksessä. Parin laatikon rakentami-nen onnistuu parissa tunnissa, ja kun ruuvit, naulat ja muut pientavarat on jär-jestetty niihin, laatikot voi sijoittaa lipas-toon tai hyllylle tai ripustaa seinälle. Sieltä ne saa myös nopeasti mukaansa, mikäli ruuveille tulee tarvetta kodin ulkopuolella. Pienellä lisäpanostuksella laatikoihin saa laitettua kahvat ja upo-tettua sivut niin, että ne voi pinota myös päällekkäin. Mainio idea!

Laita laatikkoon

Ripusta seinälle

Ota mukaasi

Ohjeet

01
Yksinkertainen 3 Vaihe

1

Sahaa kaikki osat ja esiporaa. Sahaa listat kolmeen mittaan joko katkaisu- tai käsisahalla. Poraa lyhyihin sivuihin (B) kaksi reikää 8,8 cm päähän päädystä ja pitkiin sivuihin kaksi reikää 8 mm päähän päädystä. Tee reikiin upotukset.

2

Kokoa sivut (A ja B) ja väliseinä (C) liimalla ja 4 x 50 mm ruuveilla. Kiristä lopuksi käsin, koska kohde on lähellä reunaa ja puu halkeaa helposti. Esiporaa tarvittaessa päätypuuhun 2 mm poralla, niin halkeamis-riski on mahdollisimman pieni.

3

Liimaa ja ruuvaa pohja (D) 4 x 25 mm ruuveilla. Kun reuna on var-mistettu, tee merkkiviiva 8,8 cm:n päähän lähinnä väliseinää (C) olevasta pitkästä si-vusta ja kiinnitä pohja myös väliseinään.

VINKKI: Käännä kovempi levypuoli sisään.

02
Pinottava 3 Vaihe

1

Höylää lyhyet sivut (B) ja väliseinä (C) 4-5 mm matalammaksi, jos työstät pinottavan mallin. Voit käyttää lautaa täys-levyisenä, mutta höyläämällä pitkien sivujen väliin ei jää rakoa, kun laatikot pinotaan.

2

Yhdistä sivut (A ja B) ja väliseinä (C) liimalla ja ruuveilla - nyt lyhyet sivut (B) ja väliseinä (C) nostetaan 15 mm pitkiä si-vuja (A) korkeammalle. Pohja (D) kiinnitetään lyhyisiin sivuihin ja väliseinään. Täydennä pitkiä sivuja halutessasi 10 x 10 mm:n listalla.

3

Työstä kahva lyhyisiin sivuihin (B). Poraa ensin kaksi 30 mm:n reikää kumpaankin lyhyeen sivuun - aseta reiän keskikohta 3 cm:n päähän yläreunasta ja 11 cm:n päähän päädystä. Sahaa reikien väliin aukko pistosahalla ja puhdista reunat.

Materiaalit

2 laatikkoon: yksinkertainen ja pinottava malli

15 x 120 mm höylättyä lautaa
• 4 pitkää sivua (A) á 45 cm
• 4 lyhyttä sivua (B) á 29 cm
• 2 väliseinää (C) á 42 cm

4 mm kovalevyä tai vaneria:
• 2 pohjaa (D) á 45 x 33 cm yksinkertaiseen malliin tai á 45 x 30 cm pinottavaan malliin

Lisäksi:

• 24 ruuvia, 4 x 50 mm
• Noin 60 ruuvia, 4 x 25 mm
• Puuliimaa, esim. PVAc-liimaa

Vie aikaa

1 tunti/laatikko

Hinta

Noin 10 €/laatikko

Vaikeusaste

Hyvin helppo.

Piirustus

Yksinkertainen

Tässä mallissa sivut ja väliseinä liimataan ja ruuvataan yhteen ja laatikkoon lisätään pohja.

Yksinkertainen

Pinottava

Upottamalla pitkät sivut ja teke-mällä lyhyisiin sivuihin kahvat laatikoita voi pinota ja kantaa.

Pinottava

Lehtiversio

Lataa artikkeli pdf-muodossa samanlaisena kuin se julkaistiin alunperin Tee Itse -lehdessä.

Muut lukevat juuri nyt …

Lisää samasta aiheesta Säilytys